Hlavní obsah

Na šumavském Špičáku se turistům otevřela rozhledna

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po 135 schodech šestadvacetimetrové rozhledny na železnorudském Špičáku se mohou výletníci vypravit od první červencové středy, ať už pěšky, nebo lanovkou. Při dobré viditelnosti by z nové rozhledny měly být rozeznatelné dokonce i Dachsteinské Alpy.

Foto: archiv areálu Ski&Bike Špičák

Ocelová dominanta šumavského Špičáku

Článek

Na zpřístupnění rozhledny na Špičáku čekali turisté napjatě už delší dobu. Dočkali se tento týden. Rozhledna o výšce 26,5 metru se čtvercovým půdorysem 7,6 metru má ochoz 2,5 metru nad vrcholy nejvyšších stromů v okolí. Najednou na něm může být až 60 lidí.

Vyhlídková věž stojí pouhých 50 metrů od stanice sedačkové lanovky. Během letní sezóny budou otevírací hodiny stejné jako provozní doba lanovky. Komu by se tedy nechtělo do nadmořské výšky 1202 metrů po svých, nasedne jednoduše na lanovku a cestu si zkrátí. Rozhlednu, z níž je vidět například na Boubín, Poledník či Velký Javor, bude provozovat Ski Špičák.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Otevřena bude od června do konce října, a to ve všední dny od 9:00 do 17:00 a o víkendech do 18:00. Slavnostní otevření nové rozhledny proběhne s pestrým programem v sobotu 26. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám