Hlavní obsah

Jarní Podkrkonoší zve do přírody i za kulturou

Novinky, fis

Blíží se jaro a s ním sezóna výletů a navštěvování památek. Pestrou paletu akcí chystá mimo jiné Podkrkonoší. Láká na probouzející se přírodu, na hudbu i historii.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Hrad Pecka

Článek

Od pátku 4. dubna budou moci turisté využívat na Labské stezce mezi Hradcem Králové a Kuksem nové zpevněné úseky. Trasa má zhruba 26 kilometrů a její historie jakožto turistické stezky sahá do 80. let minulého století.

V sobotu 19. dubna proběhne už 42. ročník turistického pochodu o Žižkův štít. Prezence účastníků proběhne ve sportovní hale Sportovního zařízení města Hořice buď v pátek mezi 18:00 a 22:00, nebo pak v sobotu ráno od 6:00 do 10:30. Od sportovní haly pak účastníci budou průběžně vyrážet mezi 6:30 a 10:30.

Hurá na hrad Pecka

Letos uplyne přesně 450 let od narození českého intelektuála a spisovatele Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic. Toto výročí si připomenou účastníci akce, která zahájí novou sezónu na hradě Pecka.

Historický průvod začne poslední březnovou sobotu v 10:00, program následně potrvá do 14:30. Těšit se tady můžete na předvelikonoční jarmark, prohlídky hradu i šermířská představení a hudbu.

Ve svižných rytmech jazzu

V rámci mezinárodního jazzového festivalu Jazzinec si můžete v Trutnově vychutnat řadu působivých hudebních vystoupení. Akce potrvá až do 25. dubna.

Například v sobotu 29. března v trutnovském společenském centru vystoupí od 19:00 hned několik umělců. Mezi nimi například mezinárodní Tingvall Trio nebo Trio Ivoire. V průběhu dubna bude následovat několik dalších koncertů.

Reklama

Výběr článků

Načítám