Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za Krtečkem do Šluknova a ve Zlíně na indiány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Interaktivní i poučné výstavy, zámecké prohlídky, sportovní aktivity v přírodě i pod střechou, promítání pohádek nebo také první masopustní veselí - to vše nabízí nadcházející víkend těm, kteří nechtějí sedět doma. Vydejte se na zlatokopeckou pouť, do bazénu nebo třeba za vláčky.

Foto: Archiv Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně

O životě, vzhledu i moudrosti amerických indiánů vypráví expozice ve zlínském muzeu.

Článek
Praha

O penězích v Národním muzeu

Aspoň na víkend se staň boháčem je název interaktivního programu pro děti. V sobotu jej pořádá Národní muzeum v Praze k výstavě Peníze. Od 10:00 do 17:00 si děti vyzkoušejí různé kriminalistické metody nebo si vytvoří vlastní originální bankovku. Další informace se dozvíte zde.

Výstava opuštěných koček

První ročník Valentýnské umísťovací výstavy opuštěných koček se koná v sobotu v Kulturním centru Zahrada v pražské Malenické ulici. Děti si mohou nejen vybrat nového člena rodiny, ale dozví se i zajímavé informace o chovu koček obecně. Přijďte mezi 10:00 a 17:00. Více čtěte zde.

Jak se žije pod hladinou

Galerie Harfa připravila výstavu velkoformátových fotografií Briana Skerryho. Série nazvaná Ocean soul čili Duše oceánu představuje mnoho živočichů, jejichž domovem je právě mořský svět. Fotky můžete obdivovat do konce tohoto víkendu v otevírací době nákupního centra od 9:00 do 21:00. Více zde.

Středočeský kraj

Piráti v aquaparku

Zábavný den je připravený pro všechny děti v Aquapalace v Čestlicích. Užijí si tady soutěže, tancování, malování i cvičení. To vše s pirátskou tematikou. O děti se od 10:45 do 17:00 postarají animátoři. Navíc dostanou malí návštěvníci dárečky. Více hledejte zde.

Neděle na zámku Nelahozeves

Zámek Nelahozeves je v zimě otevřen každou neděli. Užijte si zdejší poklidnou atmosféru od 9:00 do 17:00. Vaše ratolesti jistě nadchne speciální prohlídka Život šlechtice od dětských střevíčků, která probíhá vždy od 11:00 a 14:00. Bližší informace naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Kamélie v Rájci nad Svitavou

Do zámeckých skleníků v Rájci nad Svitavou zájemci nahlédnou v únoru a březnu. Nechte se uchvátit kaméliovými keři denně kromě pondělí mezi 9:00 a 15:00 v Rájci-Jestřebí. Více se dočtete zde.

Dětský karneval v Brně

Městská část Brno - Královo Pole pořádá v neděli tradiční dětský karneval. Tato oblíbená akce rozproudí Kulturní centrum Semilasso od 15:00. Děti si užijí program plný tance, písniček a soutěží. Více se o akci dozvíte zde.

Jihočeský kraj

S jídlem si nehrajem v Písku

Galerie Sladovna v Písku děti přenese do světa jídla díky výstavě S jídlem si nehrajem. V sobotu a v neděli bude výstava na Velkém náměstí otevřena od 9:00 do 17:00. V sobotu navíc proběhne workshop pro děti s názvem Chlebová Lhota. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Pouť za zlatem

V sobotu v 10:00 začne 23. ročník zlatokopeckého putování s názvem Náchodský Klondike. Přihlašování začne už v 9:30. Závodních i nezávodních disciplín se mohou účastnit i rodiny s dětmi. Večer pak proběhne Country bál. Vše o akci naleznete zde.

Freestylový závod ve Velké Úpě

Areál Skiport Velká Úpa – Pec pod Sněžkou bude v sobotu hostit 3. ročník zimních freestylových závodů Subaru XV Snow Session. Na závodě budou o výhru bojovat účastníci z celé republiky od 10:30 do 15:30. Tato akce zaujme asi především mužskou část rodiny. Více zde.

Pardubický kraj

Masopust na Veselém Kopci

Tradiční masopustní obchůzka proběhne ve skanzenu Veselý Kopec v sobotu. Tyto obchůzky patří k nehmotnému kulturnímu dědictví UNESCO a představují masky v tradiční podobě. Obchůzky budou připraveny mezi 10:00 a 16:00 a chybět nebudou ani zabijačkové hody. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Poznávej se ve Varech

Do Karlových Varů doputovala edukativní a interaktivní výstava z libereckého iQparku. Děti si na vlastní kůži vyzkoušejí mnoho úkolů a hlavolamů v Muzeu Karlovy Vary. Více se o interaktivní výstavě dozvíte zde.

Liberecký kraj

Zámecký masopust na Sychrově

V sobotu ožije zámek Sychrov masopustem. Od 9:00 do 16:00 budou k vidění tradiční česká řemesla a masopustní průvod, ochutnáte zabijačkové pochoutky i sladkosti z kynutého těsta. Velkým zpestřením bude čokoládové uzenářství. Vystoupí zde folklórní soubory a pro děti bude připraveno loutkové divadlo. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Karneval ve Velké Bystřici

Dětský karneval s veselými balónky rozzáří v neděli Kulturní dům ve Velké Bystřici. Na děti čekají soutěže, písničky, tanečky a odměny za hezké masky. Karneval začne ve 14:00 na Zámeckém náměstí. Více informací naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Pohádkový karneval v Ostravě

Domem kultury Akord v Ostravě zazní v neděli dětský smích. Děti si při pohádkovém karnevalu užijí maškarní rej, soutěže i diskotéku. Programem provede Zdeněk Kačor. Karneval bude od 15:00 do 17:00. Bližší informace hledejte zde.

Plzeňský kraj

Vláčky v Přešticích

Výstava Jede, jede mašinka se koná v prostorách Domu historie Přešticka. Děti budou nadšené z reálných vláčků a mašinek i z jezdícího autobusu nebo dinoparku. Dům historie navštivte o víkendu od 14:00 do 17:00. Více zde.

Ústecký kraj

Čokoládová výstava v Žatci

Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci připravilo výstavu Sladký život čokolády aneb Hořkosladký příběh této neřesti. V muzeu v Husově ulici uvidíte čokoládové a kakaové obaly, dozvíte se o historii čokolády i pěstování kakaovníku. Čokoládu si užijete v sobotu a v neděli od 13:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Krtkova dobrodružství ve Šluknově

Od ledna se nově promítání ze šluknovského Kina Dukla přesouvá na zámek. Zámecká kinokavárna ve Šluknově připravila na neděli od 16:30 pásmo pohádek o této populární postavičce. Více hledejte zde.

Vysočina

Svět panenek a medvídků

V sobotu od 8:00 do 12:00 přijďte na výstavu panenek a medvídků. Až do konce února se koná ve společenské a kulturní místnosti Městské knihovny v Chotěboři v ulici Krále Jana. Více zde.

Zlínský kraj

Indiánská výstava ve Zlíně

Všichni jsme příbuzní, tak je nazvaná výstava inspirovaná indiánskými kulturami Severní Ameriky. Připravilo ji Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně a vidět ji můžete o víkendu od 10:00 do 18:00 v Baťově institutu v budově 14. Více se o výstavě dozvíte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám