Hlavní obsah

Skiareál Ještěd: Tramvají skoro až na sjezdovku

Právo, Jaroslav Švehla

Mezi lyžaři je oblíbený zejména kvůli dostupnosti a špičkovému vybavení. Brány areálu začínají ještě v katastru Liberce v části Horní Hanychov, takže je areál dosažitelný i městskou dopravou. Klasickou MHD tak lyžař dojede téměř až ke svahu.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Sjezdovky na Ještědu jsou oblíbeným cílem zimních nadšenců.

Článek

Ještědský skiareál prošel před několika lety masívní modernizací a dnes láká lyžaře všech generací a schopností. Nabízí sedm sjezdovek o celkové délce přesahující devět kilometrů. Lyžaři mají k dispozici dvou a čtyřsedačkové lanovky a pět vleků. Uměle zasněžováno je 85 procent tratí.

„Letošní novinkou je zavedení skibusů z Prahy. Na webových stránkách bude objednávkový formulář, podle kterého vypravíme autobusy. K dispozici budou tři typy busů podle kapacity,“ prozrazuje letošní novinku ředitel Skiareálu Ještěd Jan Svatoš.

Změny v dětském parku i na sjezdovkách

Pokud bude o službu zájem, mohly by podle jeho slov skibusy zastavovat i mimopražským lyžařům v Mladé Boleslavi. Ceny zůstávají na stejné úrovni jako v loňském roce. Naopak areál nabízí ke koupi vstupenky i řadu bonusových slev na zvýhodněnou návštěvu libereckého akvaparku a dalších atrakcí.

Další novinkou, která urychlí cestu lyžařů z parkoviště na sjezdovku, je vybudování nové pokladny. Inovace se dočkal také dětský park a menších úprav i drobných rozšíření doznaly také sjezdové tratě. Více bezpečnosti lyžařů zajistí nové bezpečnostní sítě. Areál pod Ještědem loni navštívilo 120 tisíc lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám