Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do zlínské zoo s lampiónem, do Vrchlabí s kaštany

Než se hrady a zámky na několik měsíců rozloučí s návštěvníky a uzavřou své brány, zvou ještě některé z nich do svých interiérů i parků. Za gurmánskými lahůdkami se tento víkend vypravte na zámek Nelahozeves, odvážlivci vyrazí raději za strašidelným programem do zámeckého parku Medlešice u Chrudimi. Zámek Červený hrádek dá pro letošek sbohem kulturní sezóně.

Foto: Archiv Zoo Zlín

Letos naposledy si návštěvníci zlínské zoo posvítí na cestu lampióny.

Článek
Praha

Struny dětem

V rámci hudebního festivalu Struny podzimu probíhá od pátku v Divadle Minor také program zaměřený na děti. V sobotu můžete vzít děti od 11:00 na hudební workshop nebo už v pátek od 17:00 na divadelní představení O Smolíčkovi. V neděli se tu bude od 12:30 promítat film Cesta do pravěku, ve 13:30 a v 15:15 se mohou vaše ratolesti zúčastnit Hlasohrátek. Více o programu zde.

Dýňové trhy na Hlubočepském zámečku

Na Hlubočepském zámečku proběhnou v sobotu od 8:00 do 16:00 dýňové trhy neodmyslitelně spjaté s podzimem. Ponesou se ve znamení gurmánských dobrot. Děti uvidí živá zvířátka a seznámí se s klasickými řemesly. Více informací zde.

Středočeský kraj

Rodinný den v Parku Mirakulum

Společný den věnovaný především rodinám s dětmi pořádá Park Mirakulum a Tankodrom Mirakulum v sobotu od 10:00 do 17:00. Kromě dovádění na atrakcích se děti dočkají také překvapení, divadla nebo šermířů. Tankodrom nabídne dobové bojové ukázky, příjezd kolony vojenských vozidel i exhibici tanku. Více čtěte zde.

Dýňování na zámku Nelahozeves

Zámecké dýňování láká návštěvníky v sobotu od 9:00 do 17:00 na zámek Nelahozeves. Přijďte za podzimní zábavou. Budete si moci vyřezat i ozdobit svou vlastní dýni a zároveň se zapojit do soutěže. Kromě toho proběhnou dětské prohlídky zámku, budou nachystány gurmánské speciality nebo dobrodružná výprava v zámeckém parku. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Halloween v lanovém centru

V sobotu proběhne v areálu SKP Kometa Brno akce věnovaná především dětem. Strašidelný den na téma „Vodní svět hastrmanů a dušiček“ pořádá lanové centrum Jungle Park mezi 13:00 a 19:30. Probíhat budou hry a soutěže v halloweenském stylu. Součástí zábavy bude vystoupení kouzelníka či lampiónový průvod masek. Událost zakončí ohňová show. Více zde.

Jihočeský kraj

Hašení vápna na Švihově

Od pátku do neděle se bude na hradě Švihov hasit vápno jako ve středověku. Uvidíte tradiční postupy přípravy vápna, které jsou dnes již téměř zapomenuty. Akce bude probíhat od 10:00 do 16:00 po všechny tři dny trvání. Vstup je zdarma. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Kaštaňák ve Vrchlabí

Soutěž o nejpovedenějšího Kaštaňáka z přírodních materiálů proběhne v sobotu v hlavním informačním centru správy KRNAP na náměstí Míru ve Vrchlabí. Postavičky vytvořené z kaštanů, listí a dalších podzimních plodů můžete nosit do infocentra od 9:00 do 9:30 hodin. Nejhezčí Kaštaňák bude vyhlášen v 10:00. Akce je součástí oslav Dne stromů. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Zámecké strašení

Zámecký park Medlešice u Chrudimi připravil na sobotní podvečer strašidelný program. Vstup do potemnělého parku bude po skupinkách, a to v čase od 18:30 do 21:00. Pokud budete muset čekat, čas vám zkrátí doprovodný program. Více zde.

Karlovarský kraj

Noc plná zábavy v Chebu

Děti od šesti let se mohou v pátek zapojit do dobrodružné noci v Domě dětí a mládeže Sova v Chebu na téma „Roztržka velmožů“. Sraz je v pátek v 18:00, konec akce je v sobotu v 9:30 ráno. S sebou svým ratolestem zapakujte přezůvky, podložku na spaní, spací pytel a něco k snědku. Další informace naleznete zde.

Merkur v Ostrově

Výstava věnovaná legendární stavebnici Merkur je k vidění v klášterním areálu v Ostrově až do 1. prosince. Součástí výstavy je i interaktivní koutek se stavebním nářadím, kde se vyřádí nejen malí, ale i velcí stavitelé. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Semilský paroháč

Od čtvrtka do soboty probíhá v Semilech přehlídka loutkářských, divadelních a hudebních souborů s názvem Semilský paroháč. Páteční a sobotní program bude plný pohádek. Promítání začíná na radnici v pátek ve 14:30. Sobotní program zahájí v 10:00 tradiční průvod, po němž budou opět následovat pohádky. Celý program si prohlédněte zde.

Zamykání Jizery

K rodinnému výletu do přírody Českého ráje tento víkend přímo vyzývá sobotní Zamykání Jizery na Malé Skále. Organizátoři se výlet rozhodli propojit s jízdou na koloběžkách. Více informací se dočtete zde.

Olomoucký kraj

Podzimní mlsání na hradě Šternberk

Hrad Šternberk připravil na sobotu od 10:00 do 17:00 akci zaměřenou na dobovou kuchyni. Budete mít možnost ochutnat pokrmy ve stylu 16. století připravené šéfkuchařem Pavlem Dudou. Mlsné dětské jazýčky jistě potěší ochutnávka hradních lívanců. Více naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Kreativní veletrh v Ostravě

Jste kreativně založení a rádi byste to nějak využili nebo naučili něco nového své děti? Přijďte se inspirovat na podzimní veletrh Kreativ Ostrava, který probíhá od pátku do neděle na výstavišti Černá louka. Pro děti jsou připraveny výtvarné dílny, korálková škola nebo workshopy výtvarných technik. Více o veletrhu najdete zde.

Plzeňský kraj

Havelský trh v Plzni

Na náměstí Republiky v Plzni probíhají až do soboty tradiční Havelské trhy, které se konají na počest svátku svatého Havla. Neodmyslitelnou součástí jsou tradiční lidová řemesla a ukázky ručně dělaných výrobků. Budete moci načerpat podzimní nebo i zimní inspiraci na tradiční výzdobu. Více zde.

Ústecký kraj

Ukončení sezóny na Červeném hrádku

V sobotu se mezi 10:00 a 19:00 bude zámek Červený hrádek loučit s kulturní sezónou. Pro své víkendové návštěvníky připravil nabitý program s uměleckou dílnou pro rodiče s dětmi. Ta se otevře už v 10:00. Po obědě začnou bramborové hry, v podvečer a večer to tu prosvítí pochodňový průvod. Více se o programu dočtete zde.

Zamykání Labské stezky

Od 13:00 do 17:00 se v Litoměřicích na Střeleckém ostrově uskuteční Zamykání Labské stezky. Pro děti bude připraven speciální program se soutěžemi, hrami a chybět nebude ani Kašpárek. Další informace čtěte zde.

Vysočina

Drakiáda v Telči

Na louce u rybníka Roštejn proběhne v sobotu od 13:00 barevná drakiáda pro děti. Soutěžit se bude o nejhezčího a nejlépe létajícího draka. K dostání bude cukrová vata, dovádění si děti užijí na skákacím hradě. Více zde.

Zlínský kraj

Do zlínské zoo naposledy s lampiónem

Letos už naposledy budou mít návštěvníci Zoo Zlín možnost vidět její areál ve světle lampiónů. Tajuplná hra stínů zaplní zoo v pátek od 18:30. V tento čas vyjde první skupinka návštěvníků s průvodcem. Vše o akci čtěte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám