Hlavní obsah

Tipy na víkend: Navštivte strašidla v Třeboni a ochutnejte svět v Mikulově

Kudyznudy.cz, Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend plný gastronomických zážitků nabízí druhá polovina července. Než se prázdniny vašich dětí přehoupnou do druhé půlky, máte možnost navštívit další ze šňůry hudebních festivalů, osvěžit se pivními slavnostmi nebo vyrazit za památkami a kulturou. Každému podle jeho gusta.

Foto: Archiv Národy Podyjí

V Mikulově o víkendu turisté ochutnají řadu zahraničních specialit.

Článek
Praha

Hudební procházky v botanické zahradě

V unikátních prostorách Ornamentální zahrady zazní v neděli od 17:00 koncert v podání Parnas kvartetu, který bude součástí akce Hudební procházky v Botanické zahradě v Troji. Zpříjemněte si neděli v jedinečné atmosféře. Celý program akce najdete zde.

Barevné indické vozy v centru Prahy

Praha se v neděli na chvíli převlékne do indického hávu. V ulicích metropole totiž bude probíhat indický festival vozů Ratha-Yatra. Centrem dění bude od 12:00 do 20:00 Ovocný trh a blízké okolí, vstup na akci i ochutnávka indických specialit bude zdarma. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Den dravců na Křivoklátě

Po celý víkend budou na dolním nádvoří hradu Křivoklát probíhat sokolnické ukázky hendikepovaných dravců ze záchranné stanice. Začátek je po oba dny již v 9:00. Sobotní večer na hradě zpestří koncert skupiny Kamelot od 20:30. Více informací hledejte zde.

Staročeské hody v Ostré

Víte, jak pili a jedli naši předkové? Pokud ne, zjistíte to v areálu Botanicus Ostrá v sobotu od 10:30 do 18:00. Mimo jiné si prohlédnete či vyzkoušíte dobová řemesla a pobaví vás divadelní představení. Bližší informace najdete zde.

Jihomoravský kraj

Noční prohlídky zámku Lednice

Divadelní noční prohlídky s tématem fantastických a dobrodružných příběhů vás čekají v sobotu od 20:00 do 23:00 na lednickém zámku. Přijďte se pozdravit s Baronem Prášilem či Sherlockem Holmesem. Na prohlídku je nutná předchozí rezervace. Více informací hledejte zde.

Celý svět na jazyku

Gastronomický festival plný jídla a vína téměř z celého světa proběhne od pátku do neděle v Mikulově. Hlavní program bude probíhat v sobotu od 10:00 na zdejším náměstí, ochutnávky vín se uskuteční od 14:00 na radnici. Atmosféru zpříjemní nejrůznější hudební vystoupení. Vše o události čtěte zde.

O Putinovi na zámku Kunštát

V sobotu od 19:00 začne na zámku Kunštát představení divadla Líšeň. Hodinová inscenace bude vyprávět příběh o nástupu ruského prezidenta Putina k moci. Sobotní večer bude rozhodně patřit na zdejším zámku k těm netradičním, proto si ho nenechte ujít. Více o hře čtěte zde.

Jihočeský kraj

Na návštěvu za Bílou paní

Během nočních prohlídek hradu a zámku v Jindřichově Hradci navštívíte nádvoří, černou kuchyni, kapli svatého Ducha a zámecký rondel. A pokud budete všímaví, třeba se vám zjeví i místní Bílá paní. Prohlídky se konají od 19. července do 31. srpna vždy v pátek a v sobotu ve 21:00 a 22:00. Doporučená je předchozí rezervace. Další informace hledejte zde.

Strašidelná prohlídka zámku Třeboň

Strašidelná pohádka Kráska a netvor se bude odehrávat v sobotu od 19:00 do 23:00 každou celou hodinu v setmělém zámku Třeboň. Divadlo doprovodí světelné a hudební efekty. I na třeboňském zámku je doporučená předchozí rezervace těchto prohlídek. Více o akci zde.

Královéhradecký kraj

Pivobraní v Náchodě

Pivní slavnosti se uskuteční v sobotu od 12:00 na Masarykově náměstí v Náchodě. Kromě ochutnávky osmi různých druhů piv, se můžete těšit na koncerty Dalibora Jandy a kapel Arakain či Roxette revival. Bližší informace najdete zde.

V hlavní roli pivo

Krakonošův pivní den si doslova vychutnají návštěvníci Černého Dolu od 14:00. Tematické pivní soutěže doplní také hudba a trocha sportu. Celý program najdete ke stažení zde.

Pardubický kraj

Výstup na zámeckou věž ve Slatiňanech

Na zámku Slatiňany je od konce června zpřístupněn ochoz velké zámecké věže s výhledem na Slatiňany, Chrudim, Železné a Orlické hory. Věž si prohlédnete v případě nedeštivého počasí za doprovodu průvodce o víkendu od 10:00 do 17:00. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Bečovské slavnosti

Slavnosti na zámku Bečov nad Teplou budou zahájeny páteční noční prohlídkou při svíčkách od 21:00. Součástí sobotního programu, který začíná už v 11:00, budou hudební a šermířská vystoupení, komedianti, divadlo a pouliční flašinetáři. Akce bude pokračovat také v neděli od 10:00. Celý program si prohlédněte zde.

Liberecký kraj

Pivní a sklářské slavnosti v Harrachově

V areálu harrachovské sklárny proběhnou v sobotu pivní slavnosti a sklářský jarmark. Program bude zahájen v 10:00 a zakončen půlnočním ohňostrojem. Průběh akce zpestří hudební vystoupení, účastníci si budou moci mimo jiné prohlédnout expozici sklárny či vyzkoušet foukání skla. Další informace naleznete zde.

Festival pro malé i velké

Hudební festival se zázemím pro celou rodinu, má název Dolánky. Koná se od pátku do soboty v Českém ráji, konkrétně v Dolánkách u Turnova. Zatímco si rodiče budou užívat hudební koncerty, o děti se postará personál v hlídaném dětském koutku. Do doprovodného programu jsou zahrnuty také sportovní aktivity. Vše o programu akce najdete zde.

Olomoucký kraj

Hradní bál na Helfštýně

V sobotu bude na hradě Helfštýn velká veselice. Přenesete se do dob Voka z Rožmberka. Zahrají hudebníci, připraveny jsou soutěže i večerní ohňostroj. Program začíná již v 10:00. Více hledejte zde.

Závod mopedů a fichtlů

Další ročník závodů mopedů a fichtlů, tentokrát se šťastným číslem 7, odstartuje pod názvem Žhavé rozety v sobotu v Radslavicích u Přerova. Spanilá jízda je na programu v 9:45, start hlavního závodu v 10:30. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Festival Colours of Ostrava

Jeden z největších festivalů letošního léta vyvrcholí už tento víkend v Ostravě v Dolních Vítkovicích - bývalém areálu hutí, dolů a železáren. Podrobný program, trvající od čtvrtka do neděle, si prohlédněte zde.

Pivní ochutnávka ve Štramberku

V sobotu od 14:00 okoštují návštěvníci štramberského pivovaru osvěžujícího flamendra, k čemuž jim do uší bude hrát pravá a nefalšovaná cimbálovka. Více o akci čtěte zde.

Plzeňský kraj

Festivalový Švihov ožívá

Populární hudební festival České hrady se na pátek a sobotu přesouvá na hrad Švihov. Oproti loňskému roku se areál festivalu posouvá na rozlehlé louky cca 200 metrů nad železniční zastávkou Švihov. Sobotní program zpestří Kryštof, Wohnout, Tomáš Klus, Mandrage a další známí interpreti. Celý program zde.

Prohlídky vodního systému kláštera Plasy

Věděli jste, že klášter v Plasích stojí na vodě? Jak tento systém funguje, se dozvíte na speciálních prohlídkách o tomto víkendu od 9:05 do 17:45 hodin. Na prohlídku si nezapomeňte vzít baterku a termín si předem rezervovat. Bližší informace najdete zde.

Ústecký kraj

Noční prohlídka zámku Benešov nad Ploučnicí

Kouzelný zámek v netradičním čase a s netradičními průvodci, kterými budou strašidla a dobové postavy – to vše láká turisty v sobotu od 20:00 na zámek Benešov nad Ploučnicí. Místo na prohlídce je nutné si předem rezervovat. Více informací hledejte zde.

Bitva o Uhelného muže

Pětičlenné týmy se v sobotu od 9:00 utkají v zatopeném lomu Varvažov u Ústí nad Labem o titul Uhelného muže v disciplínách, které ukážou jejich sílu, odolnost a chuť závodit a vyhrávat. Téměř vše se bude točit kolem uhlí, což asi nikoho nepřekvapí. Další informace hledejte zde.

Vysočina

Festival Proti proudu

Kulturní festival plný hudby proběhne v pátek a v sobotu v Moravských Budějovicích v areálu letního kina. Proti proudu patří mezi nejstarší festivaly tohoto typu na Vysočině. Páteční program začíná v 18:00, sobotní již v 15:00. Program na oba dny najdete zde.

Lipnické noční prohlídky

V rámci pátečních a sobotních nočních prohlídek hradu Lipnice nad Sázavou vás čekají hrané scénky, ohně, strašidla i tajemné příběhy. Prohlídky proběhnou od 20:30 do 22:30 hodin, je však nutná předchozí rezervace. Kontakt pro rezervaci naleznete zde.

Zlínský kraj

Otrokovické letní slavnosti

Otrokovice o víkendu ožijí pestrou zábavou, v níž si něco pro sebe vybere opravdu každý. Čekají vás skvělé koncerty, závody dračích lodí, světelná show či ukázky leteckých modelů. Vrcholem sobotního programu bude koncert skupiny MIG 21 se začátkem ve 20:30 hodin. Více o akci hledejte zde.

Zlínské pivní slavnosti s cimbálovkou

Oslavy milovaného zlatavého moku si pivaři užijí také na Prštenských pivních slavnostech ve Zlíně, a to v sobotu od 13:00. Připravená bude i zábava pro děti, k jídlu a pití zahraje živá hudba. Zkrátka se je na to těšit. Informace k akci najdete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám