Hlavní obsah

Tipy na víkend: Užijte si hudební festivaly a ochutnejte pivní slavnosti

Kudyznudy.cz, Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde tento víkend hledat zasloužený relax? Sezóna hudebních festivalů je v plném proudu, žízeň zase skvěle utiší ochutnávka piv z malých rodinných pivovarů. Nabízí se také bohatý kulturní program na zámcích i v divadelních hledištích.

Foto: Profimedia.cz

Poslední červnový víkend přináší několik možností ochutnat piva z rodinných pivovarů. Ilustrační foto

Článek
Praha

Rychlé šípy slaví výročí

Snad každý v dětství miloval Rychlé šípy. V Galerii jedné věci máte tento víkend poslední možnost navštívit výstavu, která se koná k jejich 75. výročí. K vidění je přesně 75 ježků v kleci nebo replika dřevěného hlavolamu z roku 1941. Na výstavě se také poprvé objevují fotografie Jaroslava Foglara, kterými od roku 1930 mapoval Prahu. Více informací naleznete zde.

Letní scéna divadla Ungelt

Kdo tráví rád volný čas kulturou, může si svojí zálibu trochu zpestřit návštěvou devátého ročníku letní scény divadla Ungelt na Vyšehradě. V pátek, v sobotu i v neděli účastníky pobaví od 20:00 představení Drobečky z perníku příbramského Divadla Antonína Dvořáka, které je hostem festivalu. Program k nahlédnutí najdete zde.

Festival jazzové muziky

Devátý ročník festivalu Prague Proms nabízí celou řadu zajímavých jmen ze světa klasické i jazzové hudby. Začal minulý týden v neděli, pokračovat se ale chystá až do konce tohoto víkendu. Sobotní i nedělní večer si milovníci jazzu užijí v Hybernii, kde od 21:00 vystoupí B. Duel a Jazz Efterrätt. Vstup je zdarma, více informací o programu čtěte zde.

Středočeský kraj

Hudební festival Porta Řevnice

Tradiční Porta - festival folk, trampské a country hudby, ale i bluegrass, rock a soul se letos uskuteční o víkendu v Řevnicích u Prahy. Také letos se představí řada zajímavých hostů i nové tváře z oblastních kol soutěžní části Porty. Ze známých umělců si účastnící poslechnou například Šárku Rezkovou nebo Věru Martinovou. Vše o akci naleznete zde.

Hudební festival Festrock v Příbrami

Letní kino v Příbrami v sobotu hlasitě oživí Fest Rock 2013. Zahraje na něm šest kapel z Příbramska, a to různých věkových kategorií. Na své si tu přijdou všichni fanoušci rockové hudby. Více se o festivalu dočtete zde.

Jihomoravský kraj

Koncertování v jeskyních

V sobotu se od 17:00 uskuteční akustický koncert skupiny Cave Spirit ve Sloupsko-šošůvských jeskyních v rámci jeskynního festivalu Cave Beat 2013. Hudební vystoupení proběhne v Eliščině síni. Pomyslnými plnými doušky si ho vychutná každý, kdo má chuť na netradiční zážitek. Hudební tóny, odrážející se od stěn jeskyně, jsou jedinečnou diváckou zkušeností. Více o akci hledejte zde.

Letní festivalování na hradě Veveří

Přesně v pravé poledne začne v sobotu na hradě Veveří Prýgl fest. Potrvá až do pozdních nočních hodin. I když nestihnete začátek, nezdráhejte se připojit v průběhu odpoledne. Techno muziku tady bude reprezentovat kapela Tranceband, funky zahrají King Pao. Více o akci najdete zde.

Jihočeský kraj

Festival New Castles

Hodinu po poledni odstartuje v Nových Hradech hudební festival New Castles. Vystoupí na něm kapely z Čech, Slovenska, Polska, Maďarska i Itálie. Nahlédnout do programu můžete zde.

Hudební festival Okolo Třeboně

V sobotu proběhne na třeboňském zámku hudební a multikulturní festival Okolo Třeboně. U příležitosti festivalu se uskuteční také trh, a to na Masarykově náměstí. Zámecké nádvoří budou okupovat se svými vystoupeními interpreti, jako je Jan Budař nebo folková skupina Nezmaři. Více se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Tanec a zpěv na břehu řeky

Hudební program, oblíbený zorbing nebo minigolf - to čeká ty, kteří se v sobotu vypraví do kempu Dolce na Trutnovsku. Dolce Fest připravil také program pro děti, a tak ratolestem není třeba shánět hlídání, vezměte je s sebou. Více informací naleznete zde.

Za koláč na slavnosti

Mlynářské slavnosti se uskuteční na dvoře Rudrova mlýna v Babiččině údolí. V obou víkendových dnech potrvají od 10:00 do 16:00. O zábavu se postarají potulní muzikanti a flašinetáři. Jako vstupenku si účastníci zakoupí koláč ve mlýně.

Pardubický kraj

Gurmánský svět v Pardubicích

Labužníkům, kteří našli zalíbení v kvalitní gastronomii, je o víkendu věnován festival plný jídla - Apetit Festival. Můžete ho navštívit v sobotu i v neděli na dostihovém závodišti v Pardubicích. Čeká vás dvojitá kuchařská show Zdeňka Pohlreicha a dua Kluci v akci v podání Ondřeje Slaniny a Filipa Sajlera. V neděli bude připravena ochutnávka netradičního hmyzího menu. Celý program najdete zde.

Karlovarský kraj

Hudební festival Jazzové lázně

Od poslední červnové do první červencové soboty se v Mariánských Lázních uskuteční 13. ročník mezinárodního hudebního festivalu Jazzové lázně. Probíhat bude na lázeňské kolonádě, v centru města a v Anglikánském kostele. V sobotu od 15:00 zazní na kolonádě koncert skupiny Memory Jazz Band, vstup je zdarma. Více o akci hledejte zde.

Liberecký kraj

Venku s Tomášem Klusem

V romantickém prostředí sychrovského zámku vystoupí v neděli od 19:00 aktuální zlatý slavík Tomáš Klus. Koncert potrvá zhruba dvě hodiny a proběhne pod širým nebem. Informace o cenách vstupenek najdete zde.

Ještědská lanovka naděluje slevy

Lanovka na Ještěd slaví 80. výročí provozu, a tak pro turisty připravila zajímavou akci. Všichni návštěvníci o víkendu získají jízdné VLAK+, to znamená jednosměrné jízdné ve výši 30 Kč a zpáteční jízdné ve výši 50 Kč.

Olomoucký kraj

Mezinárodní festival dechovky v Jeseníku

Pokud jste milovníky dechové hudby, vaší pozornosti by neměl uniknout 12. ročník Mezinárodního festivalu dechových hudeb, který se uskuteční na jesenickém Masarykově náměstí a v Priessnitzových léčebných lázních. Program začíná v sobotu už v 9:00 na náměstí. Kompletní program najdete zde.

Pivní festival v Olomouci

Milovníkům zlatavého moku je určen další ročník pivního festivalu Beerfest Olomouc. Ten se uskuteční v areálu Korunní pevnůstky. V sobotu se můžete těšit třeba na vystoupení skupiny Portless, Vypsaná Fixa či na Václava Neckáře. Příjemně začít víkend tady ale můžete už v pátek. Třeba podvečerním koncertem kapely Desmod od 18.15. Více o programu čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Extrémní Adrenalin Cup

Je tu Mistrovství republiky extrémních závodů štafet, již tradičně v Ostravici na úpatí Lysé hory. Start závodu bude v sobotu v 10:00, účastníci se ale na místě sejdou už dříve. Závodníci si předávají štafetový kolík ve čtyřech disciplínách – běh, paragliding, MTB a kajak. Kromě drsných amatérů se akce zúčastní i celá řada sportovních hvězd. Celý program najdete zde.

Výstava Šangri-la v Ostravě

Tento víkend a následně až do konce července máte možnost navštívit jedinečnou výstavu, věnovanou zemím v Himálajích – Indii, Nepálu a Bhútánu. Výstava se snaží návštěvníkům přiblížit země pod magickým Himálajem v jejich fantastické barevnosti. Navštívit ji můžete od 10:00 do 18:00 hodin. Více informací naleznete zde.

Plzeňský kraj

Minifestival experimentální hudby

Druhý roční hudebního festivalu EXE proběhne letos v areálu bývalého plzeňského pivovaru Světovar. Akce je zaměřená na okrajový druh hudby. Vystoupení tedy budou absolutně jedinečná. Začátek události je v 19:00. Další informace čtěte zde.

Ústecký kraj

Zámecké podvečery v Děčíně

Již čtvrté hudební vystoupení z cyklu Zámeckých podvečerů s hudbou proběhne v neděli v Růžové zahradě děčínského zámku. Vstupné bude ve výši 60 korun, informace o interpretech naleznete zde.

Kadaňské pivní slavnosti

V areálu františkánských zahrad se v sobotu od 13:00 do 17:00 hodin uskuteční festival minipivovarů, hotový ráj pro chuťové buňky pivních štamgastů. Součástí programu budou také živá hudební vystoupení.

Vysočina

Ohnivý festival plný žonglování

Polná v plamenech je výstižný název, který dostal festival ohně a žonglování. Koná se v Polné a po celý víkend bude účastníky bavit pohybovými, ohňovými a bezpečnostními workshopy. Třešničkou na dortu pak bude sobotní slavnostní ohňový galavečer od 21:00. Více informací hledejte zde.

Svatoprokopská pouť v Třebíči

V areálu baziliky svatého Prokopa a Valdštejnského zámku proběhne od pátku do neděle Svatoprokopská pouť. Kdy naposledy jste slyšeli naživo hrát harmonikáře? Kromě harmonikářů vystoupí také flašinetáři. Řemeslný jarmark představí historická řemesla i hudební koncerty. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Festival malých pivovarů v Napajedlech

Poslední červnový víkend osvěží výborné pivo, jehož ochutnávky zpestří skvělá muzika na pivním festivalu, který bude zahájen v sobotu v 15:00 v Napajedlech. Žádný pivař nebude zklamán. Více informací hledejte zde.

Noční prohlídky zámku Lešná

Sobotní večer na zámku Lešná u Valašského Meziříčí zpestří noční prohlídka s přehlídkou kostýmů. Začne ve 20:00 a jejím cílem je přiblížení těch nejzajímavějších úseků historie tohoto zámku.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám