Hlavní obsah

Sobotní sjezdování na šumavském Špičáku ozvučí koncert

– Železná Ruda
Novinky, Klára Fischleinová

Víkendovým lyžařům a snowboardistům v sobotu zpestří sportovní program na šumavském Špičáku koncert skupiny Nightwork a soutěže pro děti i dospělé. Automobiloví nadšenci si pak vyzkouší řízení motorových siláků.

Foto: Ski&Bike Špičák

Sobotní lyžování na Špičáku speciálním programem vybočí z rutiny.

Článek

Speciální celodenní program si na sobotu připravil pro své návštěvníky šumavský lyžařský areál Ski na Špičáku. Tam je momentálně okolo 70 centimetrů sněhu. Kombinace čerstvě napadaného prašanu doplněného technickým sněhem vyzývá k přílivu víkendových sportovců.

Rutinní sjezdování si tento víkend mohou užít za zvuku písní populární kapely Nightwork, která na Špičáku vystoupí hodinu po poledni. Pánové nejspíš ocení hlavně jízdu v autech s pohonem na všechny čtyři kola, která si budou moci vyzkoušet na vlastní kůži. Program bude doplněný také o soutěže pro děti i jejich rodiče.

Zatímco ve všedních dnech se tady sjezduje téměř bez front i u čtyřsedačkové lanovky, o víkendu je nutné počítat se zhruba desetiminutovým čekáním. Koho čekání nebaví a na sezení v lanovce netrvá, může si výjezd na kopec urychlit využitím některého z vleků. U těch bývají fronty podstatně kratší.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Šumavě začala běžkařská sezóna

Šumava je připravená na začátek zimní běžkařské sezóny. „Stopy o celkové délce zhruba 600 kilometrů, z toho na území národního parku je asi 380 kilometrů, jsou...

Výběr článků

Načítám