Hlavní obsah

Thajsko - nejkrásnější pláže světa

Novinky, Martin Zeman

Jižní Thajsko je ideálním místem pro milovníky vodních sportů a také romantických pláží s průzračnou vodou a bělostným pískem. Představme si ty nejlákavější z nich.

Foto: shutterstock.com

Ko Poda. Krásné thajské pláže jsou jako stvořené k odpočinku.

Článek

V provincii Krabi se nachází hned několik úchvatných pláží. Jednou z nich je Railay Beach, na kterou se dostanete pouze po moři z letoviska Ao Nang, a to na tradiční loďce s dlouhou přídí. Pláž je ohraničená vápencovými skalami, tak typickými pro tuto oblast. Krátkou procházkou odtud můžete pokračovat na východní pláž pokrytou mangrovníky a dále pak na překrásnou pláž Phra Nang Beach, oblíbený cíl skalních lezců. Zde si mohou vyzkoušet své dovednosti na rozmanitých skalních útvarech. Pláž je zcela přírodní, dostupná opět jen z moře a tedy bez jakéhokoli zázemí. Naštěstí si můžete zakoupit chutný oběd na jedné z dřevěných loděk, které vynalézaví Thajci uzpůsobili k tomuto účelu a s nimiž každý den na pláži zakotví.

Foto: shutterstock.com

Pláž Pha Nang Beach s mnoha skalními útvary, které lákaji lezce z celého světa.

Z letoviska Ao Nang je také možné vyrazit lodí na ostrov Ko Poda, jehož bělostné pláže i bohatý podmořský život lákají k objevení. Typické panorama ostrova dokreslují vápencové útvary vystupující přímo z moře, takzvané mogoty, jež nemohou uniknout hledáčku žádného nadšeného fotografa.

Oblastí plnou neodolatelných pláží je i ostrov Ko Lanta a jeho okolí. Místní pláž Long Beach je stále častěji i vyhledávaným cílem českých turistů. Nejjednodušším způsobem, jak prozkoumat menší pláže a zákoutí jižní části ostrova, je zapůjčit si skútr a projet se po vlastní ose po ostrově Ko Lanta kolem dokola.

Na jih od ostrova Ko Lanta se nachází hned několik dalších zajímavých ostrůvků. Za pozornost stojí Ko Muk a jeho jedinečná Smaragdová jeskyně.

Foto: shutterstock.com

Pláž na ostrově Ko Muk

Loď zakotví u vstupu do jeskyně, kterou je pak třeba proplavat. Po několika desítkách metrů se před vámi objeví ukrytá pláž s lagunou, obehnaná kolem dokola strmými stěnami skal. Jedinou přístupovou cestou je právě nenápadná jeskyně.

Foto: shutterstock.com

Pláže ostrova Ko Muk rozhodně stojí za návštěvu.

Jen o pár kilometrů dále je možné navštívit výjimečný ostrov Ko Kradan – jeho bělostné pláže lemované kokosovými palmami jsou opravdovým tropickým rájem. Ostrov si oblíbili i milovníci šnorchlování, protože místní korálové útesy patří k nejhezčím v celém Thajsku.

Většina turistů, kteří si zakoupí zájezd do Thajska, samozřejmě nevynechá nejznámější ostrov jižní oblasti Ko Phi Phi Don. Vystoupat na vyhlídku na skalách, odkud máte celý ostrov ve tvaru přesýpacích hodin jako na dlani, je doslova povinností.

Foto: shutterstock.com

Oblast Ko Phi Phi Don nelze při návštěvě jižního Thajska vynechat

Cesta všech návštěvníků na loďkách pak pokračuje k vedlejšímu ostrůvku Ko Phi Phi Lee. Žene je sem touha na vlastní oči spatřit světoznámou Maya Bay, proslavenou filmem Pláž s hvězdným Leonardem DiCapriem.

Foto: shutterstock.com

Překrásná pláž Maya Bay, kterou proslavil film Pláž s Leonardem diCapriem v hlavní roli.

Inzertní sdělení:

Velký okruh jižním Thajskem

Nechte se oslnit krásnou přírodou thajských ostrovů, asijskou kulturou či posvátnou atmosférou budhistických chrámů. Přesvědčte se, jak moc je místní vyhlášená kuchyně návyková a jak příjemné je odpočívat na thajských plážích, které patří k nejkrásnějším na světě.

Vydejte se s Delfín travel na poznávací zájezd Velký okruh jižním Thajskem.

Výběr článků

Načítám