Hlavní obsah

Oberstdorf - zimní ráj Allgäuských Alp

Novinky, Karel Zelený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte k vášnivým lyžařům, kteří preferují velké množství sjezdovek, pak vás jistě nezklame oblast na samotném jihu Německa – Allgäu. V lyžařském „Skidorádu“ Oberstdorf, které se zde nachází, naleznete perfektně upravené sjezdovky o celkové délce zhruba 128 km, což už je opravdu pořádná jízda. V Oberstdorfu si přijdou na své začátečníci, profesionálové i rodiny s dětmi.

Foto: Petra Schumacher

Lyžování v Oberstdorfu

Článek

Lyžařský areál Oberstdorf, který bezesporu patří k těm největším v celém Německu, je rozdělen do pěti částí: Nebelhorn, Fellhorn-Kanzelwand, Söllereck, Ifen, Walmendingerhorn a Heuburg Arena.

Oblast Nebelhorn, která je nejvyšším položeným lyžařským střediskem Allgäuských Alp, se rozprostírá na stejnojmenné hoře a právě z vrcholu Nebelhornu se naskýtá úžasný pohled na panorama zhruba 400 alpských vrcholů. 7,5 km dlouhá sjezdovka, která se zde nachází, patří jistě k tomu nejlepšímu, co může Oberstdorf nabídnout. Jedná se o vůbec nejdelší sjezdovku celého Německa.

Foto: Petra Schumacher

Lyžování v Oberstdorfu

V oblasti Fellhorn Kanzelwend se pak kromě sjezdovek nachází také Crystal Ground-Funpark – snow park pro snowboardisty. Právě v oblasti Fellhorn Kanzelwend nalezneme převážnou část rozmanitých sjezdů. A pokud máte malé děti, či se prostě na „něco velkého“ necítíte, pak si jistě oblíbíte lyžařkou oblast Söllereck.

Foto: Oberstdorf

Heuburg Arena v Oberstdorfu

Neměli bychom opomenout i možnosti pro běžkaře, na které Oberstdorf pochopitelně také nezapomíná. Pro klasickou techniku běžkování je zde připraveno 75 kilometrů tratí. V případě techniky skating (česky bruslení) na vás čekají tratě o celkové délce 55 kilometrů.

Foto: Oberstdorf

Běžkování v Oberstdorfu

Příznivci zimní turistiky najdou v Oberstdorfu okolo 140 kilometrů protahovaných zimních turistických cest. Právě pro „nelyžaře“ ideální podmínky pro objevování přírody topící se v jiskřícím sněhu. Fascinující přírodní divadlo slibuje zejména soutěska Breitachklamm. Romantická je především při večerní procházce s  loučemi.

Související témata:

Výběr článků

Načítám