Hlavní obsah

Kam za sluncem v březnu? Výhodně se dá letět do Mexika, na Kubu i do USA

Zatímco u nás se v březnu leze za kamna, na Mayské riviéře v Mexiku se po pláži procházejí opálené krásky v bikinách, v Americe je jaro v plném proudu a na Kubě se za horkých nocí pokuřují kubánské doutníky. Na Kubě navíc na konci března končí období sucha, takže zájezdy sem výrazně zlevňují. Podívejte se, kam vyrazit na dovolenou v březnu!

Článek

Karibik – magické slovo, které na mnoho Evropanů působí jako kouzlo: Bílý písek, palmy, azurové moře a houpavé rytmy reggae ovládají naše podvědomí tak silně, že jim pravidelně podléhá víc a víc lidí. Největší moc má karibské zaklínadlo v zimě, kdy je tak lákavé vyměnit sníh a déšť za teploty vysoko nad nulou, omamné koktejly a vyhřátý písek dlouhých pláží.

Mexiko: Donde esta la zapateria?

Právě Mexiko, země prodchnutá vůní čerstvých tortill, kukuřice a tequilly, je ideální březnovou destinací. Hlavní turistická sezóna vrcholí a jistota krásného počasí je blízká stu procentům. Navíc si užijete delších dnů, takže nebude problém stihnout navštívit všechny nejslavnější indiánské památky i ty nejkrásnější pláže a zátoky.

Hlavní dilema, které při dovolené v Mexiku budete muset řešit, je výběr té „správné“ riviéry. O tom, Která riviéra v Mexiku je lepší: Mayská nebo Mexická?, se dočtete v našem článku.

Foto: Jim Lawrence

Americké národní parky patří k tomu nejkrásnějšímu, co lze na planetě Zemi vidět.

V březnu do USA na lyže i k moři

Jestli vám nic neříká dovolená u moře, pak se v březnu vydejte na cestu po Spojených státech. Některá místa Ameriky jsou právě teď na vrcholu svojí krásy – ať už je řeč o zamrzlém Yellowstonu, o jehož zimních krásách se víc dozvíte v článku Zamrzlé vodopády, gejzíry a žádní turisté. Prozkoumejte krásy Yellowstone v zimě, nebo o kalifornském San Diegu, kde je teď nejtepleji z celých Států.

Kam v březnu? Inspirujte se v článcích:

Pokud se rozhodnete spíš pro dobrodružnou dovolenou, můžete vybírat z mnoha poznávacích zájezdů do USA, které se právě teď prodávají se slevou. Vyrazit lze i na vlastní pěst – dejte si ale pozor, že ne všechny národní parky jsou přes zimu otevřené. Jistotou je návštěva NP Sequoia, kde můžete obdivovat obrovské kmeny sekvojí pod sněhovými peřinami. Pro slunečnou americkou dovolenou si v březnu zaleťte do Miami, Kalifornie nebo na Havaj.

Foto: ESO travel

Kuba, to nejsou jen pláže a moře, ale také skvostné vnitrozemí s horami a vodopády.

Maledivy a Kuba: jistota slunce v pošmourném březnu

Stále také není pozdě vydat se do klasických „vánočních“ destinací. I když tu pořád probíhá hlavní sezóna, ceny jsou o hodně příjemnější a také lidí tu potkáte o trochu méně. Na vylidněnou Kubu si ale budete muset počkat až do období dešťů, které začíná v dubnu. Kopce porostlé tropickou vegetací a dlouhé horké noci na opuštěné pláži pod hvězdami si tu ale vychutnáte vždy.

Více informací o Kubě a kubánských letoviscích hledejte v článku Kam na Kubu? Poradíme, jaká letoviska jsou nejlepší, neklidnější, nejslavnější.

Maledivy jsou na tom podobně – je to jistota všech multimilionářů, kteří sem každoročně jedou prohnat svoje jachty a provětrat potápěčské náčiní. Miniaturní ostrůvky ční z živoucího moře, pod jehož hladinou se ve slunci mihotají barevné rybky a něžné korálové květiny. Rajská zahrada Eden je oproti Maledivám vytěžená Mostecká pánev, i sem už ale proniká sílící turistický ruch, který z dokonalé samoty ukrajuje povinné civilizační daně.

Čtěte dále, v posledních dnech vyšlo:

Přečíst si můžete i o Jižní Koreji, posledních zapomenutých rájích nebo o karnevalu v Riu. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Inzertní sdělení: Tipy na zájezdy do Jižní Koreje

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky last minute zájezdy:

To nejlepší z USA během 20 denní jízdy. Světové metropole New York, LA, San Francisko nebo Vegas budou soupeřit o vaši přízeň s Niagarou, NP Sequoia, Údolím smrti nebo Grand Canyonem!

Exotické koupání tam, kde dávní indiáni rozehrávali své tajemné rituály a kde u břehů s bílým pískem přistály Kolumbovy lodě. Odpočiňte si uprostřed tropického ráje v bájném Mexiku!

Kubánská riviéra Varadero je nejslavnější pláží Kuby a v bílém písku se tu mezi palmami prochází ty nejhezčí kubánské krásky. Dovolená na Kubě je sladká exotika s příchutí rumu.

Anketa

Kdy začínáte plánovat a vybírat letní dovolenou?
Ještě před Novým rokem
16,9 %
V lednu, únoru
9,6 %
V březnu, dubnu
11,2 %
V květnu, červnu
10,8 %
Čekám na last minute nabídky
51,5 %
Celkem hlasovalo 260 čtenářů.
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám