Hlavní obsah

Znáte Beverly Hills jen ze seriálu? Podívejte se s námi do čtvrti boháčů jinak

Brenda miluje Dylana, ten miluje Kelly, která si myslí na Brandona. Když se řekne Beverly Hills, spousta z nás si vybaví jen seriál ze života dospívajících lidí žijících v nadstandardních poměrech. Jak ale vypadá skutečné město Beverly Hills, jaké skvosty v něm najdeme a co by si žádný návštěvník neměl nechat ujít, aby na tento výlet mohl ještě dlouho vzpomínat? Vytipovali jsme je pro vás.

Foto: bigstock.com

Beverly Hills – místo, kde je luxus cítit ve vzduchu.

Článek

Beverly Hills je podle zákona samostatným městem, nikoli součástí města Los Angeles, jak se mnozí mylně domnívají. Je však součástí metropolitní oblasti Los Angeles County. Jde o luxusní a velmi bohatou lokalitu, která nenechává svět v klidu z mnoha důvodů. Například proto, že se tu čas od času točí trhák typu Pretty Woman či celé řady seriálů.

Město s rozlohou „půl českého maloměsta“

Napadlo vás někdy, jak tato lokalita pro boháče vypadá, kolik má obyvatel a kdo ji vlastně obývá? Ve srovnání s našimi poměry v ní celoročně žije asi tolik lidí jako v běžném českém okresním městě, ale rozlohou by se vyrovnala spíš polovině českého maloměsta. Tolik pro představu.

Foto: bigstock.com

Los Angeles má leckdo spojené s Beverly Hills, ale faktem je, že jde o dvě samostatná města v okresu Los Angeles.

Beverly Hills však samozřejmě vypadá úplně jinak – přepychové domy jsou všude, kam se podíváte, podél ulic se tyčí vzrostlé palmy a to, že tu bydlí nejedna známá osobnost, utváří nenapodobitelnou atmosféru.

Kolem jejich domů ční často vysoké ploty, které přísně střeží jejich soukromí. Samotné ulice proto mnohdy vypadají poněkud opuštěně, pokud se v nich zrovna nebaví skupinka turistů.

Přečtěte si o dalších místech v různých koutech světa:

Foto: bigstock.com

Rodeo Drive. Tady nakupují celebrity.

Stačí se však projít po Rodeo Drive, kde nakupovala Julia Roberts ve své roli ve filmu Pretty Woman, nebo jen zahlédnout balkón, kde sama Pretty Woman pobývala, a budete vědět, že jste tu správně.

Ale kde vlastně jste? Beverly Hills společně s Bel Air a Holmby Hills, ležící v západní části okresu Los Angeles, tvoří trojici nejbohatších oblastí Kalifornie, ne-li celých Spojených států. Lidé tuto trojici neformálně nazývají Platinum Triangle. Jistě si umíte představit, že na bydlení na těchto místech nemá každý.

Přečtěte si o Americe více:

Nebuďte v Beverly Hills jen pro pocit, objevujte!

Ne že by to nesvádělo dívat se kolem, jestli nespatříte světoznámé hvězdy. Svádí to, i když sem jdete s tím, že přece nejste žádný voyeur. Ale byla by škoda zaměřit svou pozornost jen tímto směrem. V Beverly Hills je totiž nejedno místo, bez jehož návštěvy byste neměli odjíždět:

• Greystone Mansion – největší dům v Beverly Hills s parkem o výměře 6 hektarů, dříve sídlo ropného magnáta, dnes zajímavost a místo, kde se často natáčí filmy a seriály (například Osobní strážce nebo Big Lebowski)

• Beverly Hills Hotel – přepychový palác s exotickou zahradou z roku 1912, často přezdívaný „Růžový palác”

• Rodeo Drive – slavná třída s luxusními hotely i obchody se značkovým zbožím

• Spadena House – „Dům čarodějnic” navržený filmovým architektem Harry Oliverem

Foto: bigstock.com

Radnice v Beverly Hills je údajně nejdražší radnicí v celých Spojených státech.

• Radnice Beverly Hills – dům z roku 1932 postavený ve španělském koloniálním stylu

• Museum of Tolerance – muzeum tolerance mezi národy, expozice se zaměřuje na projevy rasismu ve Spojených státech, ale i na evropský holocaust

Chcete-li to nejbáječnější z Beverly Hills poznat se vším komfortem, naskočte na Beverly Hills Trolley. Toto historické vozidlo vás na ta nejdůležitější místa zaveze.

Foto: bigstock.com

Naskočte na Beverly Hills Trolley a nechte se svézt k těm nejúžasnějších místům ve městě.

Inzertní sdělení: Podívejte se do USA!

Cestovní kancelář ESO travel pro vás vybírá z nabídky dobrodružných poznávacích zájezdů do Ameriky:

Spojte s námi poznávání západní části Spojených států s opalováním u moře na Floridě. Že se to nedá stihnout a vychutnat? Jsme si jisti, že dá. Přesvědčte se o tom s námi. Nakoukněte do Los Angeles, na Grand Canyon nebo do Las Vegas a potom si odpočiňte na krásných floridských plážích.

Las Vegas, Údolí smrti, San Francisco nebo Monument Valley, to je jen malá ochutnávka toho, co zažijete, když se s námi vypravíte na zlatý okruh západem USA. Během patnácti dnů s námi zhlédnete tolik míst, že na tuto výpravu budete vzpomínat až do konce života.

Čtěte dále:

Přečtěte si také o nejklikatější ulici světa, sanfranciské Lombard Street, o stavitelském divu na Kubě nebo o nejbarevnějších městských čtvrtích na světě.  Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Autor: Petra Malá & ESO travel

Anketa

Na kolik dovolených letos plánujete vyjet?
na žádnou
57,7 %
1 - 2
26,6 %
3 - 4
7,7 %
více než 4
8 %
Celkem hlasovalo 222 čtenářů.

Potřeste si v Beverly Hills rukou s celebritami

Možná to nedokážete tak úplně, i tak se ale podívejme na to, kdo se v luxusním městečku pohybuje. Své útočiště zde má například americká rocková muzikantka a tehdejší manželka Kurta Cobaina Courtney Love. Na Roxbury Drive vlastní honosný, avšak dobře schovaný dům herečka Diane Keaton, na Foothill Road stojí bývalý dům Franka Sinatry, jenže přes plot toho z něj není moc vidět. Na Loma Vista Drive najdeme bývalý dům tenisty Samprase, na Doheny Road bydlíval Ozzy Osbourne, dnes místo něj dům užívá Christina Aguilera. A na Sunset Boulevard už jde vážně do tuhého – své rezidence zde mají Madonna a Phil Collins.

Beverly Hills má asi 35 tisíc obyvatel, z čehož převážnou část (82 %) tvoří Američané (uvádí se, že především bílí Američané), zbylá procenta jsou zastoupena Asiaty, Hispánci a Afroameričany.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám