Hlavní obsah

Malý průvodce po nejkrásnějších plážích Indie

Novinky, Josef Poslušný, CK Arcadia Air

Komu by se nelíbilo v jakémkoli ročním období ponořit tělo do tyrkysových mořských vln, zabořit chodidla do zlatavého písku a nechat se zklidnit šuměním palmového háje či ševelením mangrovníků. To vše poskytují pláže omývané Indickým oceánem. Pojďme se na tři z nich podívat…

Foto: archiv CK Arcadia Air

Zemský ráj to napohled...

Článek

První leží v indickém státu Goa. Tato bývalá portugalská kolonie se také nazývá Indie pro začátečníky. Tento poměrně bohatý stát nejvíce vyhovuje svým způsobem života evropským turistům, kteří se tu cítí jako doma.

Foto: archiv CK Arcadia Air

Na pláži v Goa nejste svědky hromadné sebevraždy utonutím, to jen Indové se při koupání příliš nesvlékají...

Patrné portugalské vlivy se projevují v čistém prostředí, pestrostí restaurací s plným sortimentem jídel a alkoholu. Navíc turistická infrastruktura je na velmi vysoké úrovni a poskytuje standard, na který jsou návštěvníci zvyklí v kulturně blízkých částech světa.

Foto: archiv CK Arcadia Air

Čistota a pořádek – dokonalá idylka

Stokilometrové pobřeží je protkáno plážemi jak liduprázdnými, tak žijícími denním i nočním životem. Bujná vegetace poskytuje příjemný stín tam, kde místní hoteliéři nerozmisťují lehátka se slunečníky. Všechny pláže směřují na západ, takže večer, když se sluneční kotouč noří do moře, poskytují nezapomenutelnou romantickou scenérii.

Foto: archiv CK Arcadia Air

Západ slunce v romantickém zátiší palem – to je Goa

Na jihozápadě indického subkontinentu se podél Malabarského pobřeží rozkládá stát Kérala. I zde najdeme romantické pláže bez koupajících se křiklounů – jako třeba severní část táhlého pásu Marari Beach, který je hodnocen jako jedna z pěti nejkrásnějších pláží světa.

Přečtěte si také z rubriky Asie

Foto: archiv CK Arcadia Air

Na Marari Beach někdy potkáte jen rybáře

Na jihu přechází do tepajícího světa barev a hudby, do reje zábavy a nekonečných tahů. Ti, co nevyhledávají zábavu tohoto druhu, můžou plně vychutnat jemné prsty masérky při ajurvédské masáži. A místo piva či longdrinku popíjet kokosovou vodu z čerstvě utrženého plodu.

Foto: archiv CK Arcadia Air

Na Kovalam Beach je spousta hotelových rezortů těsně u moře, kde můžete z bazénu pozorovat, co se děje na pláži

Nejznámější pláž Kéraly je ovšem Kovalam Beach. Už od 30. let minulého století byla vyhledávaným letoviskem pro návštěvníky z celého světa. Největší službu místnímu turismu udělali o čtyřicet let později příslušníci hnutí hippies, kteří tudy procházeli svojí konopnou Hippie Trail až na Srí Lanku.

Foto: archiv CK Arcadia Air

O kus dál na sever od našeho bazénu leží přístav Vizhinjam, z něhož je vidět molo, zelená mešita a maják

Přesuneme se na panenské pláže Andamanských ostrovů – konkrétně na ostrov Havelock. Klidné vody Bengálského zálivu poskytují nedotčený podvodní život, který sem jezdí pozorovat statisíce amatérských potápěčů či profesionálních fotografů mokrého světa.

Nebo si také přečtěte

Foto: Jiří Maděra

Na břehu si můžete klidně postavit i něco odvážnějšího než kokosového pískuláka, nikomu to nevadí – kolem dokola není ani noha.

Na Elephant Beach se kromě koupání lidí vyvalují v moři sloni. Poblíž je totiž výcvikové středisko pro tyto posvátné chobotnatce a sem je jejich učitelé vodí k ranní hygieně. Vězte, že pohled zespoda na plavajícího slona je nezapomenutelný zážitek na celý život.

Foto: Jiří Maděra

Stezku na Sloní pláž poznáte hned – je udusaná...

Na Andamanech jsou pláže, kde za celý den  nepotkáte človíčka. Zákoutí v palmových nebo mangrovníkových hájích poskytují maximální soukromí pro kohokoli, kdo se chce „odstřihnout“ od hektického života plného stresu.

Foto: Jiří Maděra

Mladé mangrovníčky na koupacím výletě

Inzertní sdělení: Zakuste si exotiku na vlastní kůži! Třeba právě Indii s CK Arcadia Air!

GOA, KÉRALA a ANDAMANY s CK Arcadia Air

Užijte si odpočinek na úžasných slunných plážích Indie, které jsou obklopené kokosovými palmami a které přímo vybízejí k relaxaci. Současně můžete poznat také krásy Zlatého trojúhelníku Indie, který patří k nejoblíbenějším turistickým místům v této zemi.

Pobytový zájezd, 11 dní, hotel 4*, plná penze

Poznávací zájezd s pobytem u moře, 12 dní, hotel 3*, snídaně

Poznávací zájezd s pobytem u moře, 12 dní, hotel 3*, snídaně

Poznávací zájezd s pobytem u moře, 14 dní, hotel 3*, snídaně

CK Arcadia Air – specializovaná cestovní kancelář na exotiku – pořádá více než 390 originálních exotických zájezdů do 60 zemí v Asii, Africe, Americe, Austrálii a Oceánii. Organizuje privátní poznávací programy a safari s vlastním průvodcem CK pro individuální turisty a malé skupinky. Žádné velké skupiny! Dovolená na míru!

Anketa

Líbí se vám pláže Indie?
Ano
97,3 %
Ne
2,7 %
Celkem hlasovalo 74 čtenářů.

Kudy na pláž?

Foto: archiv CK Arcadia Air

Goa

Goa je bývalou portugalskou kolonií ležící na západním pobřeží Indie. Pobřeží Goy je 101 km dlouhé a z většiny je tvořeno širokými, více méně prázdnými plážemi, které už dlouhá léta lákají turisty z celého světa. Mimo pláže ji pokrývá bujná vegetace. Zhruba jednu třetinu tvoří dokonce původní džunglový porost.

Andamanské ostrovy

Andamany jsou skupina ostrůvků nacházejících se v Indickém oceánu a politicky patřící k Indii. I přes to, že jsou Andamany tvořeny více než pěti sty ostrovy, pouhých 38 z nich je obydlených a 94 z nich bylo vyhlášeno národním parkem. To dokazuje jedinečnost přírody, její nedotknutelnost a hlavně to, že Andamany jsou skutečným rájem na Zemi.

Havelock Island

Havelock Island je největším z Andamanských ostrovů. Nachází se zde jedna z nejoblíbenějších pláží Andaman - pláž číslo 7, která byla v roce 2004 prohlášena nejkrásnější pláží Asie. Často zde také potkáte slony, kteří jsou příjemných zpestřením při odpočinku pod palmami.

Související články

Thajský ráj je na Ostrově slonů

V thajštině znamená název ostrova Koh Chang Ostrov slonů. Není to proto, že by zde bylo více slonů než na jiných thajských ostrovech, ale protože tvar ostrova...

Maledivy? Velké divy

Myslíte, že se dá vystoupat na nejvyšší horu země jen tak v plavkách? Jistěže dá. A můžete v jedné ruce držet longdrink a v druhé nafukovacího krokodýla....

Bali uspokojí všech šest smyslů

Bali není ani největší, ani nejkrásnější, přesto je ze všech ostatních indonéských ostrovů nejvíce navštěvován turisty. Čím to bude? Osobně si myslím, že je to...

Výběr článků

Načítám