Hlavní obsah

Delta Airlines jsou nejvíce dochvilné aerolinie na světě

Novinky, mšv

Americká letecká společnost Delta Airlines je tou nejlepší, co se týče dochvilnosti. Ve své analýze to uvedl server Flight Global, který na další příčky zařadil katarské aerolinie Qatar Airways a nizozemské KLM. Nejlepšími nízkonákladovými společnostmi jsou pak Azul a Iberia Express.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Delta Airlines byly zvoleny již podruhé v řadě, oproti roku 2017 si navíc polepšily o 0,19 procenta. Drtivá většina jejich letů — 86,09 procenta — byla dochvilných. V těsném závěsu se drží Qatar Airways s výsledným skóre 85,88 procenta a KLM s 85,04 procenta.

„Spokojenost zákazníků je klíčovým faktorem v oblasti zlepšení služeb, a právě dochvilnost přispívá k celkovému zážitku,” uvedl výkonný šéf serveru Flight Global Christopher Flook. „Aerolinie, které stanuly na vrcholu žebříčku, by na sebe měly být pyšné, protože s nimi ročně létají miliony cestujících a do svých destinací se dostanou včas,” dodal.

Ceny se vyhlašují také v dalších kategoriích, například regionálních. Za Asii a Pacifik bodovala společnost Japan Airlines, za Jižní Ameriku Copa Airlines.

O pozici v žebříčku se rozhoduje na základě analýzy více než 120 000 letů během každého dne a podle skutečné doby letu v porovnání s plánovaným odletem a příletem.

Reklama

Výběr článků

Načítám