Hlavní obsah

Žádná Afrika. Princ Harry se s Meghan vypraví na líbánky do Kanady

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho se diskutovalo o tom, kam se britští královští novomanželé – princ Harry a jeho žena Meghan – vypraví na svatební cestu. Mezi hlavními tipy byly africké země Namibie či Botswana, ani do jedné z nich však pár směřovat nebude. Líbánkovou destinací se nakonec stala kanadská provincie Alberta, konkrétně část Skalnatých hor, píše Independent.

Foto: Profimedia.cz

Královský pár stráví líbánky v kanadském národním parku Jasper.

Článek

Podle informací serveru by měl královský pár strávit líbánky v domku Outlook Cabin, který je součástí komplexu Fairmont Jasper Park Lodge. Nachází se na území národního parku Jasper, jenž je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Součástí rezortu je mimo jiné i velké golfové hřiště, kde by si královský pár mohl dopřát několik odpalů.

Britský Independent upozorňuje na to, že samotný domek Outlook Cabin už před 13 lety hostil současnou britskou panovnici Alžbětu II. a jejího manžela prince Philipa. Královna místo v roce 1939 navštívila také se svým otcem králem Jiřím VI. Možná i proto se Harry s Meghan rozhodli strávit svatební cestu právě zde.

Dávalo by to dokonalý smysl, v tamním okouzlujícím prostředí budou mít dostatek soukromí, aby si odpočinuli od mediálního veletoče kolem jejich svatby. Komplex navíc nabízí dostatek odpočinkových aktivit v tamním wellness. V okolí se pak královský pár může věnovat třeba vysokohorské turistice, jízdám na kánoích či kajaku nebo projížďkám na koních.

Národní park Jasper je znám pro svá jezera, horké prameny, mimoto je ale domovem mnoha divokých zvířat – medvědů grizzly, baribalů, losů, sobů či bobrů. Oproti původně favorizovaným destinacím se tak jedná o naprostý protipól. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám