Hlavní obsah

Ostrůvek uprostřed ničeho je únikem z reality

– Punta Rucia
Novinky, Vojtěch Pospíšil

Pokud by se hledal pitoreskní tropický ráj, byl by malinkatý ostrůvek Cayo Arena ležící u pobřeží Dominikánské republiky žhavým kandidátem na čelní umístění. A to i přesto, že označovat ho za ostrůvek je vlastně docela přehnané.

Malebný ostrůvek Cayo ArenaVideo: Vojtěch Pospíšil, Novinky

 
Článek

Místo nazývané také Paradise Island (Rajský ostrov) je totiž spíše písečná lavice nacházející se nějakých 15 minut lodí z vesničky Punta Rucia.

Na šířku má několik desítek metrů, přičemž přesné číslo se těžko určuje, protože ostrůvek může být celý pod vodou. Vše záleží na přílivu a také na ročním období. Vyšší hladina však není žádným problémem, vody je nanejvýš po kolena.

Vzhledem k atraktivitě místa není překvapením, že v písku je usazených několik dřevěných přístřešků, aby se přijíždějící turisté měli kde schovat. A je to potřeba, protože karibské slunce dokáže být ostré.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Dovolenková idylka

V případě brzkého příjezdu, kdy je ostrůvek prázdný, se tak přímo nabízí lehnout si a za šplouchání vln tiše rozjímat na tomto místě tak odlišném od reality všedních dní. Po zaplnění dalšími návštěvníky to už sice není kvůli ruchu možné, ale pořád je co dělat. Hned vedle je totiž korálový útes, kde se dá při šnorchlování strávit nezanedbatelná chvilka obdivováním přírodních krás.

A ani tím to vlastně nekončí. Oblast totiž leží v Národním parku Monte Cristi, a tak by bylo hříchem nezastavit se na zpáteční cestě alespoň krátce u mangrovníků na pobřeží. Samotný park, proslulý divokou přírodou, je pak lákadlem pro dobrodružnější povahy hledající opak přeplněných turistických letovisek. Pro ty je Monte Cristi nefalšovaný ráj.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Během návratu na pobřeží je zábavou pozorovat faunu žijící mezi mangrovníky

Reklama

Výběr článků

Načítám