Hlavní obsah

Český charter do nejpopulárnějšího místa Karibiku skončil, na vině je venezuelské letiště

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Charterový let společnosti Travel Service do Punta Cany, která je mezi Čechy nejoblíbenějším střediskem Dominikánské republiky, prozatím končí. Na vině však rozhodně není nezájem klientů o tuto karibskou destinaci či potíže aerolinek Travel Service. Tento let zároveň operoval i letovisko Porlamar na venezuelském ostrově Isla Margarita. A tam byl kámen úrazu.

Foto: Profimedia.cz

Punta Cana je mezi Čechy velmi oblíbená.

Článek

„Objednavatel letu měl s naší leteckou společností uzavřenou smlouvu o letecké přepravě na let Praha–Porlamar–Punta Cana. Vzhledem k tomu, že na venezuelském letišti Porlamar došlo k uzavírce hlavní vzletové a přistávací dráhy a opakovaně zde nebylo možné přistávat a termín ukončení opravy dráhy se neustále posouval, dohodli jsme se vzájemně s cestovními kancelářemi lety do Punta Cany neoperovat,” objasnila situaci pro Novinky mluvčí společnosti Travel Service Vlaďka Dufková.

Lidé, kteří nyní končí svou dovolenou v Punta Caně, proslulé svými bílými písky a exotickou atmosférou, už zpátky charterem nepoletí. Část Čechů trávících své volno v Dominikánské republice sice do země charterovou linku přiletěla, zpět už ale odletí tradiční linkou. Klienti Exim Tours se budou zpět do republiky vracet s aerolinkami Condor.

„Pro naše zákazníky se v zásadě nic nemění, počty lidí, kteří mají v budoucnu odletět, zůstávají. Charterové linky do dominikánských letovisek Puerto Plata a Samaná zůstávají, Punta Canu budeme nyní operovat s aerolinkami Air France,” informoval Novinky marketingový ředitel Exim Tours Stanislav Zíma.

Let aerolinek Travel Service s Eximem sdílela přinejmenším CK Čedok, která byla podle informací Novinek objednavatelem leteckého spoje.

„Naše zájedy do Dominikánské republiky pokračují, jak bylo v plánu, až do konce sezóny. Klienti poletí na pravidelných linkách a na přestupech budou mít k dispozici asistenci tak, aby proběhl bezproblémově,” informoval Novinky Hynek Špinar z Čedoku.

Reklama

Výběr článků

Načítám