Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na maškarní lyžovačku nebo za pravěkými giganty

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci zimy a s ní spojených sportů si ještě tento víkend užijí své hobby do sytosti například na Lipně, ve Velkých Kralovicích nebo Hradci Králové. Ve svém živlu budou také příznivci masek a karnevalů.

Foto: archiv Giganti doby ledové

Cestujte v Praze zpátky do pravěku.

Článek
Praha

Giganti v Holešovicích

Modely a kostry pravěkých obrů si od soboty můžete prohlédnout na pražském Výstavišti. Kromě vyhynulých tvorů si prohlédnete například také Yettiho. O víkendu bude otevřeno od 9:00 do 19:00. Více se dočtete zde.

Honba za pokladem

Zábavný edukativní program připravila pro děti a rodiče Galerie umění pro děti. V sobotu mezi 10:00 a 18:00 je naplánovaná Královská cesta - honba za pokladem, která povede historickým centrem Prahy. Více zde.

Za Hurvínkem do divadla

Spejbla a Hurvínka milují nejen děti. Jistě si se svými ratolestmi rádi zavzpomínáte na své dětství s těmito poťouchlými dřevěnými panáčky. V Divadle Spejbla a Hurvínka budete mít možnost v sobotu od 14:00 a 16:30, v neděli pak od 10:30 nebo od 14:00. Hrát se bude Hurvínkovo dobrodružství. Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

Jankov 1645

V sobotu mezi 10:00 a 12:00 uvidíte v Ratměřicích pochod vojáků pozicemi odpovídajícími těm skutečným z března 1645, kdy se odehrála bitva u Jankova. Odpoledne pak proběhnou komentované prohlídky vojenského tábora a ukázka historických palných zbraní. Více zde.

Benátský karneval na zámku

Zámek Loučeň láká v sobotu na Benátský karneval, který zahájí cyklus slavností probíhajících každou první sobotu v měsíci. Děti se dozvědí zábavnou formou něco o historii zámku, pobaví se u pohádek a samozřejmě si užijí kostýmy. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Dobývání Helfenburku

V sobotu se těšte na akční program na Helfenburku. Bitva začne v 15:00, program ale poběží už od dopoledne. K vidění bude vojenské ležení, zbroj i výstroj. Více se dozvíte zde.

Show lišáka Foxe

Skiareál Lipno plánuje na neděli od 19:00 zábavnou show lišáka Foxe. Jeho estráda má být kromě zábavy také plná překvapení. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Techmania pro bystré hlavičky

Zvídavé děti si přijdou na své v plzeňské Techmanii. Celý víkend nabízí interaktivní program v planetáriu či laboratořích, při kterém se návštěvníci leccos přiučí. V sobotu je otevřeno od 10:00 do 19:00, v neděli mezi 10:00 a 18:00. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

S lucernou na Valeč

Nočních prohlídek zámku Valeč se s lucernou v ruce můžete zúčastnit vždy v pátek a v sobotu do 23:00. Pokud vás více lákají běžné denní prohlídky, zámek o víkendu otevírá vždy v 10:00. Více zde.

Ústecký kraj

Dětské prohlídky zámku Děčín

Ještě tento víkend se můžete zúčastnit zámeckých prohlídek pro děti, které připravil zámek Děčín na období jarních prázdnin. Na běžném prohlídkovém okruhu uvidíte speciální rekvizity zapojující smysly - dokonce i chuť. Prohlídky začínají v 11:45 a 14:45. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Inteligentní zábava v Liberci

Liberecký iQpark nabízí hry společně s poznáním. Mimo jiné pomocí hlavolamů a experimentů nahlédnou děti do světa vědy, stejně jako poodhalí zákony přírody. Do 22. března je otevřeno denně od 9:00 do 19:00. Více se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Veřejné bruslení na stadiónu

Zimní stadión v Hradci Králové nabízí o víkendech možnost veřejného bruslení. V sobotu ji můžete využít mezi 16:00 a 17:30, v neděli pak od 15:00 do 16:30. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Hravá sobota

V Pardubicích v centru Děcka z Česka proběhne tento víkend Hravá sobota děti a rodiče. Program potrvá od 14:30 do 16:30. Účastníci vyrobí například skládaná přáníčka. Více zde.

Vysočina

Hrášková princezna v Pelhřimově

KD Máj v Pelhřimově plánuje pohádkovou sobotu. Od 15:00 do 17:00 děti zhlédnou dvě pohádky: Hráškovou princeznu a Strašidlo Bum Bác. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Maškarní bál

Dětský maškarní karneval zpříjemní sobotní odpoledne těm, kteří dorazí do brněnského rodinného centra Klubák. Zábava začne v 15:00, konec je plánován na 18:00. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Karnevalová neděle

SK Lošov chystá na neděli od 14:00 karneval pro děti a rodiče. Tématem je tentokrát mořský svět. Na programu je tombola i soutěže. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Maškarní lyžovačka

Skiareál Razula ve Velkých Karlovicích zve v neděli na Maškarní lyžovačku. Program spojený se soutěžením masek začne v 9:00 registrací účastníků. Vyhlášení vítězů proběhne ve 13:00. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Knižní veletrh

Máte rodinu knihomolů? Pak jistě nepohrdnou návštěvou Ostravského knižního veletrhu na Výstavišti Černá louka. V pátek a v sobotu tam můžete zavítat od 10:00 do 18:00, v neděli mezi 10:00 a 16:00. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám