Hlavní obsah

Hrad Kašperk se o jarních prázdninách mimořádně otevře

Turistům na Šumavě se o jarních prázdninách otevře nejvýše položený královský hrad v Čechách Kašperk. Strážní hrad založený Karlem IV. nabídne mimořádné prohlídky od 25. února do 14. března, vždy dva dny v týdnu, ve středu a v sobotu, jak uvedl kastelán Zdeněk Svoboda.

Foto: archiv hradu Kašperk

Kašperku sluší i zima

Článek

Hrad, který vlastní město Kašperské Hory, patří s pětačtyřicetitisícovou roční návštěvností k nejoblíbenějším památkám v kraji. Na Kašperk se mohou turisté podle počasí vydat pěšky, na kole, na běžkách či na sáňkách.

„Návštěva hradu v této části roku je ojedinělou záležitostí, protože návštěvníci mohou vidět hrad v době, kdy téměř žádná jiná památka k vidění není a Kašperk navíc nabízí nádherné výhledy na centrální Šumavu, která je v každém ročním období krásná úplně jiným způsobem," řekl kastelán.

Hrad se otevře 25. a 28. února a 4., 7., 11. a 14. března od 10:00 do 16:30. Prohlídky budou vycházet čtyřikrát denně.

„Návštěvníci se mohou těšit na prohlídkový okruh Život na hradě — nejnovější prohlídkový okruh, skýtající nádherné výhledy z nejvyššího patra jedné z hradních věží. Krom toho je tento okruh zakončený jedinečnou audiovizuální podívanou, díky které se ponoříte do středověkého světa a uvidíte celý jeden den na středověkém Kašperku," dodal Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám