Hlavní obsah

Čeští turisté se začínají vracet do Egypta

Novinky, fis

Čeští turisté znovu projevují značný zájem o dovolenou takzvaně ve stínu pyramid. Z cest do Egypta mají lidé obavy čím dál méně. Cestovní kancelář Fischer hlásí meziročně patrný nárůst prodeje zájezdů do Egypta. Ani další cestovní kanceláře si na zájem turistů o tuto lokalitu nestěžují.

Foto: Vladimír Plesník, Právo

Pyramidy v Gíze, jeden ze symbolů Egypta

Článek

„V posledních třech týdnech prodáváme o deset procent více letních zájezdů do Egypta než ve stejném období loni. Meziročně se tak Egypt poprvé dostal do kladných čísel. Lidé už naplno přemýšlejí nad letní dovolenou a této destinaci po určitém čekání opět důvěřují,“ oznámil mluvčí CK Fischer Jan Osúch. Věří v dlouhodobější posílení zájmu a dohnání ztrát z předprodejů.

Ne všechny cestovní kanceláře však hlásí výrazný nárůst zájmu o zájezdy do Egypta. „Zaznamenali jsme zatím jen mírný nárůst zájmu oproti tomu, který turisté projevovali před obdobím tamních nepokojů. V každém případě klienty na dovolené v Egyptě stále velmi láká záruka dobrého počasí a hezkého ubytování za jedinečnou cenu. Egyptští hoteliéři se snaží turisty nalákat zpět mnohdy velmi výhodnými slevami,“ řekl Novinkám mluvčí CK Čedok Tomáš Brejcha.

„V současné chvíli se zájem našich klientů o dovolenou v Egyptě víceméně rovná tomu loňskému. Tato země však byla a stále je stálicí a daří se jí dokazovat své poměrně výsadní a pevné postavení mezi cílovými destinacemi českých klientů,” uvedl pro Novinky mluvčí CK Blue Style Martin Slaný.

Turistická letoviska jsou bezpečná

Přestože se politická situace v Egyptě značně zlepšila, existují nadále doporučená omezení pro samostatné cestování. Důležité a průběžné aktualizace naleznou cestovatelé kdykoliv na webových stránkách ministerstva zahraničí.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

„České ministerstvo zahraničí nedoporučuje individuální cesty po Sinajském poloostrově. Tato informace stále platí, nicméně v letoviscích, jako je například Hurgada a Marsa Alam, se čeští turisté skutečně nemají čeho bát. Situace je tam nyní velmi klidná,“ řekla Novinkám Vlasta Holéciová z Egyptského úřadu pro cestovní ruch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám