Hlavní obsah

Nejlepší vlaky na světě? Nabídnou lidem i lázně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské rychlovlaky dělají pro komfort cestujících maximum. Například ženám nabízejí salónky na líčení i místo vyhrazené pro přebalování dětí. Nově si tu cestující budou moci dopřát také relaxační lázeň nohou. Podle agentury AFP tuto službu vlaky nabídnou zatím jen na jedné trase.

Foto: Profimedia.cz

Díky lázni nohou bude cestování Japonskem pro některé turisty ještě pohodlnější než dosud.

Článek

Východojaponská železniční společnost JR East plánuje svým zákazníkům poskytnout nadstandardní komfort v podobě lázní na nohy od letošního července, a to na 148 kilometrů dlouhé rychlostní trati mezi Fukušimou a turisticky frekventovanou prefekturou Jamagata.

Rychlostní vlak Šinkansen bude vybaven speciálním vagónem se dvěma lázněmi na nohy o délce 2,4 metru umístěnými podél oken. Podle mluvčího dopravní společnosti by mohla být díky požitku z této služby smyslem turistovy cesty už samotná jízda vlakem.

Japonské Šinkanseny převážejí lidi v podobných intervalech, jaké známe v metru. Jejich dráhy propojují řadu japonských měst. Šinkanseny jsou proslulé příjemným pohodlím, časovou přesností i čistotou.

Pro některé turisty však může být tento způsob dopravy příliš drahý. Tak třeba jednosměrná jízdenka z Tokia do Ósaky (550 kilometrů) vyjde v přepočtu na 2730 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Růžový mech zaplavil japonský park

Jaké by to bylo dívat se na svět skrze růžové brýle? To si zkoušejí návštěvníci jednoho z japonských parků, který je pokrytý drobounkými rostlinkami, jimž se...

Výběr článků

Načítám