Hlavní obsah

Niagarské vodopády se opět dostaly do ledového sevření

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani silný proud Niagarských vodopádů není schopen zcela odolat silným mrazům, které tuto zimu postihly USA. Tekoucí voda se u slavných vodopádů opět proměnila v obří rampouchy a ledové stěny.

BEZ KOMENTÁRE: Niagarské vodopády opět podlehly mrazům

 
Článek

Začátkem letošního roku oběhla svět zpráva, že zamrzly Niagarské vodopády. O dva měsíce později se na nich mrazivé počasí vyřádilo znovu. Zdánlivě nezastavitelný vodní proud zpomalila či úplně zastavila silná vrstva ledu.

V pondělí byla u Niagarských vodopádů na hranici USA a Kanady naměřena teplota okolo minus 13 stupňů Celsia. V lednu to bylo ještě zhruba o dvacet stupňů méně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zamrzlé Niagarské vodopády jsou turistickou senzacíVideo: Reuters

Zamrzlé Niagarské vodopády přilákaly v lednu i navzdory nepříznivému počasí velké množství turistů. Stejně tak dokumentovalo množství zvědavců i fotografů zamrzlé vodopády i tentokrát. Vodní království takhle totiž budí ještě větší respekt než ve své běžné podobě.

Reklama

Související témata:

Související články

Zamrzly Niagarské vodopády

Zatímco v některých amerických městech v důsledku mrazivých teplot praskaly vodovody, nebývale chladné počasí neminulo ani turisticky frekventované oblasti....

Výběr článků

Načítám