Hlavní obsah

„Zbloudilí” cestující aerolinek Travel Service jsou v Praze, plánují hromadnou žalobu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přes 120 turistů, jejichž letecký spoj ze Srí Lanky provozovaný společností Travel Service nabral zpoždění 17 hodin, konečně přistálo v 18:11 v Praze. Zdá se, že případ bude mít ještě dohru.

Cestující letu Travel Service na pražském letišti Video: Novinky

 
Článek

Cestující se podle všeho nehodlají spokojit s omluvou aerolinek a kvůli špatné informovanosti a nevyhovujícímu přístupu jejích zaměstnanců na ně plánují podat hromadnou žalobu. Vyplývá to z vyjádření některých cestujících po návratu do ČR.

Ti, kteří cestovali z úplně původní destinace, tedy srílanského Colomba, strávili po opuštění hotelu na cestě bezmála 40 hodin. [celá zpráva]

„Probíhalo to strašně, Travel Service se k nám vůbec nezachoval jako letecká společnost, která má smlouvy se všemi našimi cestovními kancelářemi. Kdyby se nás tam neujal manažer letiště Dubaj, tak jsme tam byli šestnáct a půl hodiny o hladu, neměli jsme k dispozici žádné deky, žádné polštáře,“ popsala Novinkám situaci po mezipřistání na dubajském letišti.

Lidé byli klienty cestovní kanceláře Exim Tours, která služby Travel Service využívá.

„Pánbůh zaplať za to letiště v Dubaji. Tam nám vyšli maximálně vstříc. Ale přepravní společnost se o nás vůbec nezajímala. Tam nás položili na zem jako nějaké psy, tam s námi vůbec nikdo nekomunikoval,“ popsal Novinkám další z cestujících Martin Folta.

Problémy prý nezačaly v Dubaji

Novinky o případu informovala jedna z cestujících letu QS 4129, která si přála zůstat v anonymitě. Detailně popsala podmínky, které panovaly na letišti a informovala, že technické potíže letadla nezačaly až v Dubaji, ale už na maledivském letišti Gan, kde měli cestující upozorňovat aerolinky na únik paliva. Prý marně.

Kvůli závadě na palivovém systému pak skutečně zmíněný stroj neodletěl, avšak k odstavení stroje se zaměstnanci společnosti Travel Service odhodlali až po technickém mezipřistání v Dubaji.

Věřte, že jsme dělali maximum.
Vlaďka Dufková, mluvčí Travel Service

Mluvčí společnosti Travel Service Vlaďka Dufková se ohradila proti tomu, že by mělo letadlo potíže už na začátku zmíněné trasy a tvrdí, že byla technická závada zjištěna až v Dubaji. Tvrzení cestující označila přímo za lživé.

Upozorňování na problém se prý jen smáli

Jenže nejde pouze o tvrzení jedné cestující. Další pasažérka zmíněného letu, Lucie Kůsová, na sociální síti Facebook napsala, že na závadu upozorňovali cestující už na Maledivách, avšak zaměstnanci se měli jejich upozornění jen smát.

Odletu z Dubaje podle ní navíc zabránil až běžný pracovník letiště, který měl na únik paliva upozornit.

Cestující, která informovala exkluzivně Novinky, si stěžovala mimo jiné i na to, že ačkoli na dubajském letišti uvízli již ve středu ve 23.00, aerolinky s nimi zcela nedostatečně komunikovaly, poskytovaly jen kusé informace a odmítly jim zařídit ubytování.

Švédové byli na hotelu do hodiny

„Během čekání na náhradní letadlo bychom 127 cestujícím rádi poskytli ubytování na hotelu, bohužel z důvodu velké časové náročnosti imigračních procedur (cestující nemají víza pro vstup do země a je nutno vyřídit vstupní víza) jsme tuto variantu nemohli realizovat a cestující zůstali během čekání na náhradní letadlo v tranzitní zóně letiště. Věřte, že jsme dělali maximum,” dodala Dufková.

Její tvrzení však ostře kontrastuje se zmíněným vyjádřením cestující Lucie Kůsové: „V Dubaji nás nechtějí ubytovat... Dubaj nemá problém, ale Travel Service ano. Nechce platit. Už tu jsme 8 hodin... Uvízlo tu i další letadlo, kde byli Švédové a do necelé hodiny byli na hotelu.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám