Hlavní obsah

Zamrzly Niagarské vodopády

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v některých amerických městech v důsledku mrazivých teplot praskaly vodovody, nebývale chladné počasí neminulo ani turisticky frekventované oblasti. Jednou z nich jsou například Niagarské vodopády. Z mohutného vodního proudu se staly rampouchy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vlivem extrémně nízkých teplot zamrzly Niagarské vodopády Video: Reuters

 
Článek

Severní Amerika v posledním týdnu pořádně drkotá zuby. V minulých dnech tu padly stoleté teplotní rekordy. Místy bylo naměřeno dokonce -45 stupňů Celsia. Extrémní mrazy dorazily také k Niagarským vodopádům. Ty se ve středu proměnily v dokonalé ledové království.

Desítky metrů vysoké vodopády na hranici USA a Kanady zkrotil mráz tak, jako by část z nich zkameněla. Způsobily to od roku 1942 rekordní teploty okolo -20,5 stupně Celsia, přičemž teplota větru klesla až na -33 stupňů Celsia.

Foto: Aaron Harris, Reuters

Návštěvníci Niagarských vodopádů si fotí neobvyklý ledový úkaz.

Turistům, které krutá zima od cesty k vodopádům neodradila, se naskytl vskutku jedinečný pohled. Snímky slavných vodopádů změněných mrazem téměř k nepoznání pořídil také Aaron Harris pro agenturu Reuters. Konkrétně Harris nabídl pohled z vyhlídkové věže Prospect Point v chráněné oblasti Niagarských vodopádů a také z Duhového mostu spojujícího území USA a Kanady.

Ve středozápadní a východní části USA už se začalo mírně oteplovat. V to samé doufá také zbytek území, přes které se tento týden přehnal polární vír. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám