Hlavní obsah

Hlubockým zámeckým parkem vede naučná stezka

Právo, ch

Novou naučnou stezku zámeckým parkem s deseti zastaveními si mohou v nové turistické sezóně projít návštěvníci, kteří zavítají do Hluboké nad Vltavou. Jednotlivá stanoviště budou informovat o historii i kultuře zdejší krajiny.

Foto: Profimedia.cz

Zámecký park bude v Hluboké nad Vltavou sloužit také k edukativním účelům.

Článek

Naučnou stezku u hlubockého zámku připravili, jak Právo informovala Eva Neprašová z českobudějovické pobočky Národního památkového ústavu, specialisté zdejšího územního odborného pracoviště.

„Většina návštěvníků si prohlédne zámek a přilehlé pravidelné zahrady, málokdo ale tuší, že se může procházet i po krajinářském parku o výměře 50 hektarů, který patří k nejcennějším v jižních Čechách. Nabízíme proto nově trasu, kde se turisté dozvědí zajímavosti z historie a současnosti krajinářského parku i kulturní krajiny Hlubocka,“ poznamenal jeden z autorů stezky v Hluboké nad Vltavou Marek Ehrlich.

Dále Ehrlich upřesnil, že zdejší informační panely jsou doplněny bohatou obrazovou dokumentací, součástí každého z nich je také orientační mapka s vyznačením místa zastavení. Trasa je dlouhá zhruba 2,5 kilometru a není nijak zvlášť fyzicky namáhavá, takže ji zvládne prakticky každý. S krátkou objížďkou v závěru trasy je sjízdná i pro dětské kočárky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám