Hlavní obsah

Taburety, sedátka a stoličky ozdobí každou místnost v bytě

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taburet, také stolička bez opěradla či sedátko na nožkách, je praktický doplněk i ozdoba každé místnosti. Nevěříte?

Foto: KIKA (2x)

Stolička Stromboli (1999 Kč), sedák látka / kůže, dřevěné nohy, š/v/h: 43 x 50 x 30 cm.

Článek

Je k dispozici v látkovém provedení, kůži i dekorační tkanině. Jeho konstrukce bývá dřevěná a výplň tvoří zpravidla latex či molitan. Vyrábí se jako jednomístné nebo dvoumístné sedátko.

Výhodou tohoto barevného a anatomicky tvarovaného sedáku je snadná manipulace z místa na místo.

Vzhled taburetu

Během let se podoba taburetu změnila. Hranaté nebo oblé tvary doplnily také atypicky řešené sedáky. Dnes jsme si oblíbili taburety, které jsou součástí sedacích souprav. Takový taburet lze libovolně přemísťovat podle toho, jak právě potřebujeme.

Foto: JV POHODA

Taburet Kubo (od 14 520 Kč), výrobce Cattelan Italia, rozměr 44 x 44 x v. 45 cm, čalounění tvrdá kůže nebo kůže s krokodýlím prolisem.

Taburetem snadno prodloužíme sedací plochu pohovky tak, aby se vešlo více lidí kolem konferenčního stolku, nebo rozšíříme její odpočinkovou část a pohodlně se natáhneme.

Foto: SCANDIUM

Taburet, sedátko, či stolek Drums (od 3071 Kč), je funkční kousek nábytku s širokou možností uplatnění. Je k dostání ve třech velikostech. Dvě velikosti stolku/podnosu v bílé nebo černé barvě a ořechovém dřevě.

K dostání jsou také sedáky dvojmístné nebo trojmístné, ale i taburety rozkládací, které suplují plnohodnotné jednolůžko.

Oblíbené jsou sedáky s úložným prostorem pro časopisy, televizní ovladače a další potřebné doplňky.

Taburet a puf

Víte, jaký je rozdíl mezi taburetem a pufem? Taburet je nízká stolička oblého či hranatého tvaru bez opěradla a madel, zatímco puf má oválný nebo kruhový tvar. Rozdíly jsou markantní i podle nožiček.

Foto: BONAMI.CZ

Puf Pi'gio (2889 Kč), potah recyklovaná tkanina, plstěné aplikace, výplň polyuretanová pěna, protiskluzová spodní strana, rozměry 48 x 50 x 45 cm.

Třeba taburet má nožičky nebo pojízdnou základnu, zatímco puf je malé sedátko bez nožiček.

Foto: IKEA

Podnožka Ektorp (2990 Kč), snímatelný potah 100% polyester, rozměry 82 x 62 x 44 cm, do úložného prostoru pod sedadlem lze odkládat časopisy a hračky.

Velký výběr

Pestrá nabídka taburetů zahrnuje neomezené množství materiálů a barev. Široké je také cenové rozpětí. Jako doplněk interiéru jsou taburety ideální, protože se nijak nemusejí přizpůsobovat zařízení místnosti.

Čalounění si lze vybrat v různých podobách, materiálech i stylech.

Foto: JV POHODA

Taburet Pinko (od 14 310 Kč), výrobce Cattelan Italia, rozměr 65 x 45 x 45 cm, čalounění syntetická nebo měkká hovězí kůže.

Foto: BONAMI.CZ

Sedací míč Vluv (7999 Kč), potah vlněná plsť, výplň PVC – BPA free, průměr 65 cm.

Potah může být jednoduchý i s komplikovaným vzorem, přírodním vysokým či nízkým chlupem. Výplň tvoří většinou latex nebo molitan.

Konstrukce taburetů je obvykle dřevěná nebo kovová. Vybírat můžeme také taburety z plastu, studené pěny a dalších materiálů.

Foto: INTERION.CZ

Praktický taburet nezvyklého tvaru (1650 Kč) je polstrovaný ekokůží, š/h/v: 47 x 47 x 46 cm.

Foto: KIKA

Taburet Patchwork (999 Kč), potah bavlna/polyester, š/v/h: 40 x 40x 40 cm.

Taburet poslouží jako podnožka k sedací soupravě, příležitostné sezení, sedák v dětském pokoji, odkládací stolek, konferenční stolek s pevnou horní deskou, dekorativní doplněk místnosti, sezení do předsíně nebo při přezouvání.

Foto: IKEA

Taburet Klipan (1290 Kč), potah polyester/bavlna lze sundat a vyprat, nohy ocel/polypropylenový plast, rozměry 54 x 54 x 39 cm.

Foto: IKEA

Podnožka Kivik (7990 Kč), potah kvalitní useň Grann, Bomstad ve čtyřech barvách, rozměry 90 x 70 x 43 cm, lze koupit k sedačce Kivik.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám