Hlavní obsah

Unikátní bydlení a zajímavý design nabídne nová budova v pražských Radlicích

Novinky, nes

Nová budova pyšnící se neotřelým designem vyroste v pražských Radlicích. I její název je mírně neobvyklý - .142 Radlická. Objekt pro dceřinou společnost rakouské regionální banky Raiffeisenlandesbank OÖ, Real- Treuhand Reality, postaví podle návrhu českých architektů Jana Šestáka a Marka Deyla společnost Strabag.

Foto: Real- Treuhand Reality

Nová zčásti rezidenční a zčásti administrativní budova vyrůstá v prostoru mezi Malvazinkami a Radlickou ulicí.

Článek

Projekt, jenž začal růst na území pátého pražského obvodu mezi Malvazinkami a Radlickou ulicí, nabídne po svém dokončení v létě 2015 pětatřicet nadstandardních bytů a k nim téměř tisícovku čtverečních metrů nebytových prostor. Měl by představovat jednu z možných odpovědí na požadavek kosmopolitního člověka hledajícího autorské designové bydlení soudobého standardu, které by ovšem bylo zároveň skvěle dostupné a v občansky dobře vybaveném prostředí.

Spodní část budovy s kancelářskými prostorami bude sloužit jako přirozená akustická a vizuální bariéra pro výše poleženou rezidenční část objektu.

Bytové jednotky jsou umístěny ve výše položené části stavby. Projekt nabídne několik typů bytů, od menších až po dvoupodlažní mezonet nejvyšší třídy, který bude umístěn do nejvyššího patra. Byty s výhledem na východ a na západ budou velkými francouzskými okny spojeny se zelení ve svahu. Část těchto jednotek doplní předzahrádky, jejichž kaskádový rytmus vytvoří budoucím majitelům pocit soukromí a nabídne jim nádhernou vyhlídku do údolí. Terasy na jižní straně budovy zároveň poslouží i jako sluneční clony.

Foto: Real- Treuhand Reality

Některé byty orientované na východ a nazápad budou doplněné předzahrádkou.

Přirozenou akustickou i vizuální clonu pro rezidenční část stavby vytvoří již zmiňovaná administrativní sekce s kancelářskými plochami třídy A s variabilně volitelnými prostorami pro menší a středně velké společnosti. Jejich předností bude netradiční design a možnost nadstandardního vybavení.

Foto: Real- Treuhand Reality

Slavnostního položení základního kamene stavby se v minulém týdnu zúčastnil i jeden z nejslavnějších patriotů Prahy 5, zpěvák Karel Gott.

Podle informací investora je v současné době prodána již čtvrtina bytů a komerčních prostor.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám