Hlavní obsah

Podívejte se, v jakém domě vyrostla Angelina Jolie

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venkovský dům stojící v kraji zvaném Snedens Landing, jen nějakých 32 kilometrů od New Yorku, je pěkný už sám o sobě. Na jeho bohatě otevřené fasádě se snoubí přírodní kámen s čistě bílým zdivem. Tím, na co se ale současný majitel snaží nalákat zájemce o jeho koupi, je původní obyvatelka, která v něm strávila valnou část svého dětství. Je jí totiž americká herečka Angelina Jolie. A tak není divu, že nemovitost, kterou pořídil v přepočtu za 29 miliónů korun, prodává nyní za 49,5 miliónu.

Foto: Profimedia.cz

Dům, kde vyrostla známá herečka, stojí na zhruba hektarovém pozemku.

Článek

Dům nabízí budoucím obyvatelům 372 čtverečních metrů plochy rozdělené do dvou podlaží. Jeho uspořádání odpovídá rozšířenému standardu, centrem domácnosti je velký, přes obě podlaží vysoký obývací pokoj s krbem obloženým kamenem, na nějž volně navazuje do písmene U uspořádaná kuchyň.

Po příjemně širokém dřevěném schodišti se pak vystupuje do horního patra, kde je čtveřice ložnic doprovozených koupelnami.

Foto: Profimedia.cz

Dům má příjemně velké plochy fasády prosklené.

Dům byl postaven v 50. letech minulého století, přičemž představitelka archeoložky Lary Croftové se do něj se svou matkou a bratrem přistěhovali na samém počátku 80. let, kdy se její rodiče Marcheline Bertrandová a Jon Voight po devítiletém manželství rozvedli.

Foto: Profimedia.cz

Na obývací pokoj volně navazuje kuchyň.

Foto: Profimedia.cz

Obývací pokoj zasahuje svou výškou přes obě podlaží.

Foto: Profimedia.cz

V obýváku nechybí krb obložený kamenem.

Vlastní interiér domu však v současnosti není už tak úplně stejný jako v době, kdy v něm herečka bydlela. Majitel Eugene Kohn jej totiž nechal upravit a opravit, tak jak to dělává se všemi nemovitostmi, které koupí a poté zase obratem prodá.

„Mám ve zvyku zjednodušit a obnovit původní stav,“ popsal svůj přístup pro Wall Street Journal.

Majitel nechal styl domu zjednodušit a přiblížit jeho původní podobě.

Foto: Profimedia.cz

V interiéru domu pomáhá navodit příjemnou atmosféru velké množství masivního dřeva.

Foto: Profimedia.cz

Kámen, bílá a dřevo se opakují i v koupelně. V tomto případě je ovšem zvolen bílý mramor se světle šedým žilkováním.

Dlužno poznamenat, že dům v aktuální podobě doslova lahodí oku. V interiéru se

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

návštěvník setká na stěnách s kamenem a bílým zdivem, které měl možnost obdivovat již v exteriéru, uvnitř domu pak tyto materiály doplňuje poměrně hojně zastoupené masivní dřevo. Ať je to již v podobě podlah, obkladů stropu, částí některých stěn a samozřejmě dalších prvků, jakou jsou stupně schodů nebo nábytek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám