Hlavní obsah

Porsche 911 GT3 RSR - nový model pro závodníky

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud rádi závodíte a neřešíte peníze, mohlo by vás zaujmout nové Porsche 911 GT3 RSR - závodní verze, upravená a dodávaná přímo mateřskou automobilkou.

Článek

Sportovní Porsche 911 GT3 RSR má zvětšený výkon a upravenou aerodynamiku. Jeho určení pro závodní sérii GT2 je jasné.

Největší změnou oproti minulé generaci, kterou uvidíte na první pohled, jsou vstupy pro vzduch na přední masce. Jiné je i zadní přítlačné křídlo, jehož výšku si může řidič regulovat dle potřeby.  

:. Porsche 911 GT3 RSR: zadní obrovské křídlo se táhne přes celou šířku vozu.

Šestiválcový boxer má válce převrtané na větší objem - namísto původních 3,8 litrů mají nyní o dvě deci více. Výkon se pochopitelně přenáší na zadní kola - 450 koní v 7800 otáčkách za minutu. Motor se nechá vytočit až do devíti tisíc. Nejvyšší točivý moment má hodnotu 430 Nm. Převodovka je sekvenční, šestistupňová.

Interiér je správně závodní - hodně spartánský, přitom obsahuje vše důležité (CD a navigace to opravdu není). Novinkou je multifunkční displej, který vás mimo jiné informuje i tom, kdy přeřadit, abyste výkon motoru vyždímali do posledního koně.

Cena závodního Porsche 911 GT3 RSR je 380 000 euro, tedy více než deset miliónů korun.

:. Porsche 911 GT3 RS: v kokpitu nechybí nic, co by závodní auto mělo mít. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám