Hlavní obsah

Bugatti zvýší výrobu

Novinky, Jan Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovuoživená automobilka Bugatti je nucená zvýšit výrobu. Zájemci o nový supersportovní vůz Veyron by totiž museli čekat více než rok na dokončení svého vozu. Původní plán postavení 50 kusů ročně se tak rozšiřuje na sedmdesát.

Článek

Podle týdeníku Automobilwoche se Bugatti rozhodlo ke zvýšení roční produkce vozů z 50 na 70 kusů. Důvodem je, že automobil v ceně jednoho miliónu euro si objednalo už sedmdesát lidí, což je celá jedna roční produkce. Automobilka tak chce vyjít vstříc bohaté klientele a nenechat jí čekat na Veyrony déle než jeden rok.

Bugatti Veyron se i přesto dál chlubí titulem nejprodělečnějšího automobilového podniku v poslední době. Především to zapříčinily dlouhé odklady výroby. Vůz totiž sliboval překročení hranice 400 km/h, což se při zkušebních jízdách nepodařilo.

Automobil měl velké problémy s výkonem motoru a posléze i s aerodynamikou. Vůz se při překročení hranice 360 km/h začal vznášet a stal se téměř neřiditelným. Konstruktéři tak museli přepracovat difusory, zlepšit obtékání vozu a přístupu vzduchu do sání motoru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výroba Bugatti Veyron jde na rok k ledu

Nelichotivé finanční výsledky koncernu Volkswagen a řada technických problémů poslala na více než rok k ledu plány na sériovou výrobu supersportu Bugatti...

Výběr článků

Načítám