Hlavní obsah

Bugatti Veyron musí do servisu, ukazuje více paliva než kolik ho je v nádrži

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Úřad bezpečnosti dopravy NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) oznámil, že 72 veyronů musí do servisu kvůli špatnému ukazatel paliva. Další se svolávají kvůli korodujícím kabelům.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Bugatti Veyron (na snímku provedení Grand Sport Vitesse La Finale)

Článek

I majitel auta za čtyřicet miliónů korun musí někdy neplánovaně do servisu. Konkrétně jde o 72 veyronů vyrobených mezi říjnem 2006 a lednem roku 2010, u nichž hrozí, že ukazatel paliva bude ukazovat optimističtější údaje, než jaký bude skutečný stav paliva v nádrži. Výměna bude řešena softwarově.

Není to jediná nalezená chyba: u 13 dalších veyronů může docházet ke korozi kabelů vedoucích k baterii a k alternátoru. V extrémním případě by automobil mohl začít hořet. Bugatti majitele svolá a kabely vymění za nové.

O pohon veyronu se stará osmilitrový šestnáctiválec se čtyřmi turbodmychadly a výkonem 1200 koní. Maximálka činí 431 km/h a 0-100 km/h zvládne veyron rychleji než většina supersportovních motorek - za 2,5 sekundy, 7,3 sekundy stačí k rozjetí na 200 km/h. A mimochodem, točivý moment má hodnotu 1500 Nm.

Letos byl představen nástupce nejrychlejšího auta světa, Bugatti Chrion. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám