Hlavní obsah

Toyota omladila sportovní kupé GT86, vypadá dynamičtěji

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota na newyorském autosalonu, který začíná příští týden, ukáže občerstvený dvoumístný sporťák s pohonem zadních kol - model GT86. Později se úprav dočká i technické dvojče Subaru BRZ.

Foto: Toyota

Toyota GT86 (facelift, 2016)

Článek

Změny jsou decentní, nicméně při bližším prozkoumání zaznamenatelné. Omlazené GT86 má větší centrální otvor sání. Nové jsou diodové světlomety a přední směrové ukazatele. Pozorný čtenář si povšimne také nových rámečků mlhových světel a přepracovaného nárazníku. Na zádi je změn více: diodové koncové svítilny a nový tvar nárazníku.

Uvnitř je nový volant a nové čalounění sedadel. Ta mohou být za příplatek z alcantary, zatímco přístrojový panel  lze mít z veluru.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota GT 86

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota GT 86

Toyota slibuje i zrevidovaný podvozek s tlumiči naladěnými pro dynamický jízdní styl. Americká verze má o pět koní zvýšený výkon atmosférického čtyřválce, nyní tak dosahuje hodnot 205 koní a 212 Nm. Zda tomu tak bude i u evropské specifikace, netušíme.

Prodej bude zahájen na podzim, české ceny zatím nejsou k dispozici.

Foto: Toyota

Toyota GT86 (facelift, 2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám