Hlavní obsah

Svátek milovníků motorek odstartoval v Brně

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyznavači motocyklů zamířili na brněnské výstaviště. Na veletrhu Motosalon se letos představuje přes 250 značek nejen výrobců motorek, tříkolek či čtyřkolek a dalších vozidel kategorie L, ale všech dalších příbuzných oborů, které s tímto odvětvím souvisejí.

BEZ KOMENTÁŘE: Motosalón BrnoVideo: Právo

 
Článek

Pořadatelé očekávají účast okolo 50 tisíc návštěvníků. V Brně, které se střídá s pořádáním Motosalonu v Praze, se letos premiérově objevuje několik nových značek, například Benelli či Ducati. K zajímavým novinkám patřil i elektroskútr ČZ, který je moderní replikou kdysi oblíbeného „prasete“. Jeho cena, začínající na 10 000 eur, se však už tolik obdivovatelům stroje nelíbila.

Zájem vystavovatelů o brněnskou akci souvisí s oživením zájmu kupujících po létech stagnace. Celkový prodej motocyklů na českém trhu podle šéfa motocyklové sekce svazu dovozců Vladimíra Přibyla loni vzrostl o šest procent na 17 059 strojů.

Téměř polovinu prodejů tvoří skútry a motocykly o objemu válců do 125 ccm. Jejich prodej loni rostl o devět procent na 7793 strojů. Důvodem stále rostoucí obliby této kategorie je legislativa, která umožňuje majiteli řidičského oprávnění na osobní auto řídit i skútr do 125 ccm. V nejvyšší objemové kategorii je zájem především o legendární Harley-Davidson či  BMW .

Na zahájení Motosalonu se objevily i známé tváře jako rocker Pepa Vojtek, motocyklový závodník Karel Abrahám, skútrařka a cvičitelka Hanka Kynychová či Dalibor Gondík. Motosalon potrvá do neděle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám