Hlavní obsah

Kia bude sportovnější značkou. Bude mít samé GT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai se bude profilovat na luxusnější auta a ta nejluxusnější budou mít vlastní značku Genesis. Kia naopak vytvoří sportovnější image. Vlastně všechny řady dostanou verzi GT a přijde i sportovní kupé.

Foto: Kia

Kia GT4 Stinger

Článek

Už v současné době známe model Kia Cee’d GT. Pod kapotou má šestnáctistovku se 150 kW a 265 Nm. Podle informací německého časopisu Autocar to ale není poslední GT v nabídce korejské značky. Postupně se totiž rozšíří na téměř všechny řady. Třeba přijde nová Kia Rio, která bude mít novou, lehčí a univerzálnější platformu, jejíž úprava na GT bude prý velmi zajímavá. Jak? Třeba tím, že prý bude moci konkurovat třeba Fordu Fiesta ST.

To však není všechno. Mluví se i o GT verzi pro modely Sportage a Soul. Ovšem nejbližší akce bude už na podzim, kdy se na pařížském autosalonu plánuje představení sportovního kupé s velmi jednoduchým názvem Kia GT.

Značka si od GT modelů neslibuje nějaké velké prodeje. Naopak. Očekává, že půjde o minoritní verze. Ovšem pro profilaci značky jsou strašně důležité. Lákají zákazníky a tvoří image firmy, která se tak bude trochu více oddalovat od sesterského Hyundaie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám