Hlavní obsah

Ultimativní verze Porsche 911R se ukáže v Ženevě

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche chystá nejsportovnější verzi klasického modelu 911 Carrera. Ta potěší všechny „opravdové” fanoušky stuttgartské značky - pod kapotou by měl vůz mít atmosférický motor o výkonu přes 450 koní, spojený s manuální převodovkou.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Omlazené Porsche 911 klasické fanoušky značky moc nepotěší - má přeplňovaný motor místo původního atmosférického. Třebaže jde stále o jedno z nejlepších sportovních kupé, ryze sportovní lehký stroj to už není. A pro 911 GT3 zase není možné zvolit manuální převodovku. To se ale brzy změní.

Porsche podle australského serveru Motoring nepřímo potvrdilo světovou premiéru už začátkem března na prestižním ženevském autosalonu, jak citoval šéf modelové řady 911 August Achleitner.

Test Porsche 911 Video: Novinky

Coby dárcovský model pro 911R posloužilo to nejlepší, co stuttgartská automobilka nabízí - 911 GT3 RS. Chystané „erko” se obejde bez obřího zadního křídla, šestiválcový boxer o zdvihovém objemu až 4 litry (zatím nepotvrzeno, leč je to pravděpodobné) bude spojen se šestistupňovou manuální převodovkou.

911R také projde redukční dietou, současná 911 váží 1545 kilogramů. Zaměření na opravdové fanoušky sportovních aut je zřejmé i z nabídky komfortní výbavy - rádio a klimatizace nebudou součástí standardu, ale bude je možné bezplatně přiobjednat.

Porsche 911R bude prodáváno coby limitovaná edice (dle spekulací půjde o cca 600 kusů), prodejní cenu očekávejte kolem 6-7 miliónů korun. A vsadili bychom poslední boty na to, že do měsíce od uvedení na trh bude nový model kompletně vyprodaný.

Test poslední generace Porsche 911 najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám