Hlavní obsah

První auto z Emirátů: Zarooq Sand Racer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Spojených arabských emirátech vznikla první automobilka s názvem Zarooq. A ta nyní představila první virtuální vůz, který v lednu bude na světě jako prototyp – závodní terénní speciál Sand Racer.

Foto: Zarooq

Zarooq Sand Racer

Článek

Je samozřejmé, že značka, která sídlí v UAE nebude vyrábět pro široké masy, ale spíš pro místní boháče, kteří chtějí pořádně užít zdejších dun. Sand Racer tak není primárně určen na silnice, ale je to vyloženě terénní dunové auto.

Základ vozu je šasi, které je vyřezávané laserem. Na rámu pak jsou umístěny panely z uhlíkového kompozitu. Uvnitř najdeme dvě sedadla, klimatizaci a… Popravdě řečeno vám víc k výbavě neřekneme. I když k uvedení vozu proběhla tisková konference a novináři dostali tiskové zprávy, jejich obsah je velmi hubený.

Foto: Zarooq

Zarooq Sand Racer

Foto: Zarooq

Zarooq Sand Racer

Víme, že auto bude mít hmotnost 1000 kg a do nádrže se vejde 110 l benzínu. Pohonnou jednotkou je totiž šestiválec o objemu 3,5 litru, který pochází z Nissanu 350Z. Výkon je zatím 309 koní při 6500 ot./min s točivým momentem 371 Nm. Ovšem v plánu je už i výkonnější verze s 400 a 500 koňmi. Stejně tak je v plánu i pohon na všechna kola. Ano, tento vůz má zatím pohon jen zadních kol.

Dále představitelé firmy poskytli informace, že v budoucnu mají v plánu někde v zemi postavit speciální okruh, kde by majitelé mohli testovat a závodit. Poslední informace je tradičně o ceně. Ta je asi 100 000 dolarů, v přepočtu tedy kolem 2,4 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám