Hlavní obsah

Kia Cadenza: velký sedan s velkým motorem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na svém domácím korejském trhu a také v USA se začne prodávat nová generace vozu Kia Cadenza. Ta má výraznější hrany, větší prostor a nezapomíná na velký motor o objemu 3,3 litru.

Foto: Kia

Kia Cadenza (K7)

Článek

Kia představila před několika lety svůj první velký luxusní sedan K900. Na mnoha trzích se nenabízí, celá Evropa se bez něj musí obejít. [celá zpráva]

Těsně pod něj se nyní zasadí další velký sedan s názvem Cadenza. To je tradiční jméno, které na korejském a americkém trhu už nějaký čas figuruje. Proti starší generaci ale ta nová nabízí mnohem víc. Především dramatičtější design, který se opírá o současnou linii vzhledu vozů Kia. Je potěšitelné, že designérské centrum ve Frankfurtu nad Mohanem, které mělo původně připravovat auta pouze pro Evropu, nyní udává směr celému koncernu.

Foto: Kia

Kia Cadenza

Ostře řezané rysy však přejdeme. Podíváme se raději pod kapotu, kde se objevuje nový agregát V6 o objemu 3,3 l. To je velmi solidní agregát, po kterém by mnoho lidí i u nás rádo sáhlo. Ale Kia mu ještě nasadila dvojici turbodmychadel, která vyženou výkon až na 270 kW.

Kia Cadenza (na některých trzích bude pojmenována jako K7) bude v prodeji od poloviny roku 2016. Jak jsme řekli už na začátku – tohle není auto určené na všechny trhy. Jenže představitelé značky se nedávno nechali slyšet, že by rádi trochu větší a luxusnější vozy na více trzích. Takže uvidíme, jestli se model Cadenza neobjeví třeba v Německu, nebo dokonce u nás.

Cena vozu zatím není známa, stejně jako všechny technické údaje nebo fotografie interiéru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám