Hlavní obsah

Tesla má prototyp robota, který sám dobije baterie elektroauta

Novinky, maž

Kalifornská Tesla Motors zveřejnila video, na kterém robot samočinně najde příslušný otvor a z elektrické sítě dobije automobil. Zatím jde pouze o prototyp, jisté ovšem je, že za pár let toto bude Tesla - a nejenom ona - komerčně nabízet.

BEZ KOMENTÁŘE: Nabíječka se sama připojí k automobiluVideo: Tesla Motors

 
Článek

Není to vůbec nereálné: za pár let zaparkujete svůj elektromobil (respektive z něj vystoupíte před garáží a auto si parkovací místo samo najde a zajede na něj) a odejdete. Nemusíte zapojovat nebo zapínat nabíječku, protože to za vás udělá robot. Možná že je lidstvo ve vyspělých zemích hodně pohodlné, rozvoji elektricky poháněných automobilů (který nás v nějaké formě nejspíš stejně nemine) by to ale pomohlo.

Robotickou samonabíječku představila kalifornská Tesla Motors počátkem srpna. Sám majitel automobilky Elon Musk k nové robotické ruce na Twitteru napsal, že „vypadá trochu divně”. Souhlasíme, nápad to ale není vůbec špatný. Něco podobného mimochodem vymýšlí i koncern Volkswagen.

Robotická ruka od Tesly se kroutí jako had, alespoň z videa je ovšem zřejmé, že zařízení na modelu S funguje. Bohužel firma k novince nezveřejnila žádné technické informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám