Hlavní obsah

Jaguar ukázal F-Pace během testování v extrémních podmínkách

Novinky, maž

Britský Jaguar ukázal své chystané kompaktní SUV F-Pace na prvním videu. Na něm testovací prototypy jezdí v teplotách minus 40 a plus 50 stupňů Celsia. Potvrzená je světová premiéra na září, kdy proběhne frankfurtský autosalon.

Jaguar F-Pace - záběry z teplotně extrémního testování

 
Článek

O použité technice zatím nepadlo ani slovo, vsadili bychom si na třílitrový benzínový šestiválec, který najdete i v dalších modelech od Jaguaru, třeba ve sportovním kupé F-Type. Zajímavý by byl pětilitrový osmiválec, základ ovšem budou tvořit čtyřválce. Nový croosover bude postaven na modulární platformě iQ[Al]; tu již využívá nová řada XE a XF.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Pace (2015)

Foto: Jaguar

Jaguar F-Pace - první a dosud jediná oficiální fotografie

Během životnostních testů auta ujela stovky tisíc kilometrů, jezdilo se jak ve Švédsku při teplotách až minus 40 stupňů Celsia, tak v Dubaji, kde ve stínu teploty šplhaly k padesátce. Ale to není nic neobvyklého, takhle svá auta před zahájením výroby prověřují všechny velké automobilky.

Jaguar F-Pace byl navržen a zkonstruován v Solihullu ve Velké Británii, kde se bude i sériově vyrábět. Do prodeje se dostane zkraje roku 2016.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Pace (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám