Hlavní obsah

Nová generace Opelu Astra se ukáže v září ve Frankfurtu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Opel oficiálně potvrdil příchod nové generace hatchbacku nižší střední třídy - astry - objeví se na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem (17. až 27. září). Nová generace by měla mít lépe obestavěný prostor i nižší hmotnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový Opel AstraVideo: Opel

 
Článek

Podle Opelu nová astra efektivněji využívá obestavěný prostor – i když se vnější rozměry zmenšily, vnitřní prostor kabiny je údajně výrazně větší. Model postavený na nové platformě D2XX bude o bezmála pět centimetrů kratší než současná astra (4419 x 1814 x 1510 mm).

Snížila se také hmotnost, německý Auto Bild udává snížení hmotnosti od 110 do 200 kilogramů dle motorizace a to je pořádná redukční dieta.

Auto Bild uvádí šest motorizací, až na jednu jsou všechny čtyřválcové. Tři jsou benzínové, základem je litrový tříválec o výkonu 105 koní, následovaný čtrnáctistovkou (145 k) a šestnáctistovku (200 koní). Vznětové motory pokrývají výkonové spektrum 95 - 170 koní a všechny mají zdvihový objem 1,6 litru.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Opel Astra GTC 1.6 Turbo

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám