Hlavní obsah

Porsche 918 Spyder jelo na australské silnici 350 km/h, legálně

Novinky, maž

Australská vláda na některých odlehlých silnicích zrušila rychlostní limit. Porsche toho využilo a s modelem 918 Spyder natočilo nádherné video, na kterém je vidět i jízda maximální rychlostí – tedy 350 km/h.

BEZ KOMENTÁŘE: Porsche 918 Spyder jelo v Austrálii 350 km/hVideo: Porsche

 
Článek

Porsche svůj model 918 Spyder představilo při zahájení Velké ceny Austrálie, kdy před závody Formule 1 stuttgartský hybrid obkroužil úvodní kolo. A když už auto cestovalo přes celý svět, natočilo Porsche krásné video, na kterém je vidět, jak se 918 prohání rychlostí 350 km/h po exotické silnici.

Podotýkáme, že zcela legálně, poněvadž na některých odlehlých úsecích australská vláda zrušila rychlostní omezení. Německé autobahny sice také řidiče rychlostně neomezují (krom častých úseků, kde se smí jet nejvýše 120 km/h), krajina kolem Alice Springs však skýtá vizuálně mnohem atraktivnější prostředí.

Porsche uvádí, že zrychlení 0–350 km/h proběhlo za 40 sekund. Zrychlení 0-300 km/h lze pak údajně zvládnout za poloviční čas. Natáčelo se v oblasti Severního teritoria.

Model 918 Spyder má poháněná všechna čtyři kola – zadní pohání spalovací motor a elektromotor, druhý elektromotor roztáčí kola na přední nápravě. Při překročení rychlosti 235 km/h se přední elektromotor odpojí.

Hlavním zdrojem výkonu je 4,6litrový osmiválec, původem ze závodního monopostu RS Spyder, o výkonu 612 koní (prototyp z loňského roku měl 570 k). Celkový výkon činí 887 koní. Odlehčený motor se nechá vytočit až do 9150 otáček.

Porsche 918 Spyder jsme vyzkoušeli z místa spolujezdce, přečtěte si naše dojmy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám