Hlavní obsah

Nové XC90 si předobjednalo 24 tisíc zákazníků, Volvo zatím nedodalo jediné

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská automobilka se pochlubila velkým množstvím předobjednávek na druhou generaci velkého SUV nazvaného XC90. Dosud ale tento model nedodala jedinému z bezmála 24 tisíc zákazníků, první se dočkají až koncem května.

Foto: Volvo

Volvo XC90 R-Design (2014)

Článek

Poprvé se model XC90 ukázal vloni na pařížském autosalonu. Jde o jeden z nejdůležitějších modelů švédské automobilky za posledních několik let. Přestože nebyl dodán ani jeden jediný model, s novinkou se svezla jen hrstka novinářů, objednávky se jen hrnou.

Mimochodem - speciální „First Edition” (1927 kusů) Volvo loni vyprodalo v březnu za dva dny, automobil se nabízel výhradně přes webové stránky.  První kusy dorazí k zákazníkům koncem května, takže ti, kdo si objednali „první edici” si počkají předlouhých 15 měsíců.

Ceny v Česku začínají na částce 1 329 000 korun (dieselová D4 s pohonem pouze předních kol, 140 kW). V nabídce motorizací je pět položek, z toho jedna plug-in hybridní varianta. Ta také patří k nejdražším v ceníku - nejméně za tuto verzi označovanou T8 Twin Engine (318 + 82 kW) dáte 2 089 000 korun.

Volvo XC90 se vyrábí ve švédské továrně Torslanda, stejně jako první generace.

Foto: Volvo

Volvo XC90 R-Design (2014)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám