Hlavní obsah

Jaguar Land Rover po kritice v médiích svolává v Číně tisíce vozů

Britský výrobce luxusních automobilů Jaguar Land Rover svolává do servisů v Číně více než 36 000 sportovně užitkových vozů. Čínská média před několika dny uvedla, že ve vozidlech byly použity závadné převodovky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Jaguar F-Type

Článek

Čínští regulátoři poté automobilku požádali, aby začala okamžitě jednat a potenciálně závadné vozy Range Rover Evoque povolala ke kontrole, informovala agentura Reuters.

Čínská státní televize CCTV v nedělním pořadu pro spotřebitele podrobila zmíněné vozy kritice kvůli problémům s převodovkou, které se prý objevily u některých těchto aut. Britský výrobce prý na stížnosti zákazníků neodpověděl.

Čínský úřad pro dohled nad kvalitou, inspekci a karanténu ve čtvrtek oznámil, že automobilka musí bezodkladně jednat, aby potenciálně závadné vozy opravila a prodloužila záruční dobu. Celním úřadům kromě toho doporučila, aby dovoz vozů Evoque sledovaly.

Jaguar Land Rover, jehož majitelem je indická automobilka Tata Motors, se zákazníkům omluvil. Land Rover je jednou z automobilek, které v Číně čelí vyšetřování kvůli možnému protikonkurenčnímu jednání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám