Hlavní obsah

Honda Civic Type R dostala 310 koní, jede 270 km/h

Novinky, maž

Po pěti letech čekání se konečně ukázala sériová verze ostrého civicu. Světová premiéra proběhla na stále otevřeném ženevském autosalonu. Konkurent pro sportovní verze golfu, méganu či focusu má pod kapotou přeplňovaný čtyřválec o výkonu 310 koní.

BEZ KOMENTÁŘE: Honda Civic Type RVideo: Honda

 
Článek

Ostrou verzi poznáte na první pohled podle obrovského zadního křídla, vytažených blatníků i přepracované přední masky. Uvnitř jsou pak skořepinová sedadla. Pod kapotou modelu Civic Type R buší nový přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s přímým vstřikováním.  Maximální výkon dosahuje 228 kW (310 k) při 6 500 ot/min a maximální točivý moment má hodnotu 400 Nm (při 2 500 otáčkách).

Motor se dle Hondy nechá vytočit do sedmi tisíc otáček, spotřebu paliva automobilka neuvedla. Zrychlení 0-100 km/h je otázkou 5,7 sekundy, nový Type-R se rozjede až na 270 km/h.

Foto: Honda

Honda Civic Type R (2015)

Ostrý civic má poháněnou přední nápravu, převodovka je samozřejmě manuální a má šest rychlostních stupňů. Novinkou je režim +R, který o třicet procent zvyšuje tuhost adaptivních tlumičů a zvyšuje i účinek elektrického posilovače řízení.

O zpomalování se starají brzdy Brembo. Čtyřpístkové třmeny kotoučových brzd na přední nápravě mají kotouče o průměru 350 mm. Vpředu je použita náprava s oddělenou těhlicí, která snižuje tahání volantu při větší zátěži (stejné řešení má i „ostrý” Renault Mégane). Kola jsou standardně devatenáctipalcová, pneumatiky mají rozměr 235/35 R19 (výrobce ani typ zatím Honda neuvedla).

Foto: Honda

Honda Civic Type R (2015)

Foto: Honda

Honda Civic Type R (2015)

Model Type R je k dispozici v pěti barvách, prodej bude zahájen letos v létě. Prodejní ceny zatím automobilka nesdělila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám