Hlavní obsah

Vahland: Škoda pracuje na nástupci Roomsteru včetně užitkové verze

Škoda Auto pracuje na nástupci modelu Roomster včetně jeho užitkové verze. Má již také hotový prototyp velkého terénního SUV, které, v případě schválení na úrovni koncernu, ukáže již v příštím roce. V rozhovoru pro server Aktuálně.cz to uvedl předseda představenstva Winfried Vahland.

Foto: Škoda Auto

Winfried Vahland, šéf automobilky Škoda Auto

Článek

Škoda chce podle Vahlanda letos opět růst i přes nejistý vývoj na Ukrajině a v Rusku. "My určitě chceme letos růst a věřím, že nového rekordu dosáhneme i přes to, že v Rusku, na Ukrajině a dalších postsovětských zemích, například v Kazachstánu, zaznamenáme zřejmě meziroční pokles," řekl. Dodal, že automobilka bude i nadále vyrábět v Indii, kde se jí v poslední době moc nedařilo.

Vedle rozšiřování závodu v Kvasinách bude Škoda v blízké době investovat i do rozšíření továrny ve Vrchlabí, kde chce navýšit objem výroby automatických převodovek ze současných 1500 na 2000 kusů denně.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb během světové výstavní premiéry na autosalonu v Ženevě.

Škoda v minulých dnech představila novou generaci vlajkové lodi Superb, od té si slibuje, že na evropském trhu porazí tradiční konkurenty, jako je Ford Mondeo nebo Opel Insignia. Superb v provedení kombi automobilka novinářům ukáže na přelomu června července, výstavní premiéru bude mít na podzim na autosalonu ve Frankfurtu.

V letech 2018 nebo 2019 by se měla objevit hybridní verze s možností nabíjení ze zásuvky. Firma pro Superb chystá outdoorový balíček, podobně jako u Octavie Scout, naopak provedení RS nabízet nebude.

Automobilka počítá s novou generací menšího terénního SUV Yeti, který má být ale rozměrově větší než stávající model. Podle Vahlanda je možné, že by přibyl ještě jeden model menší než Yeti, spíše než o SUV by ale zřejmě šlo o tzv. crossover. "K takovému vozu nejsou žádné oficiální plány," podotkl Vahland.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám