Hlavní obsah

Hyundai bude v Nošovicích vyrábět místo ix35 nový tucson

Automobilka Hyundai představila nástupce svého SUV modelu ix35, který se bude vyrábět v moravských Nošovicích. Vůz překvapivě přejmenovaný opět na tucson by se měl na evropském trhu objevit v druhé polovině roku, výstavní premiéru bude mít za dva týdny v Ženevě.

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson (2015)

Článek

Název Tucson již automobilka použila u modelu, který předcházel vozu ix35. Nový tucson se bude vyrábět na zcela nové platformě, která má nabídnout více vnitřního prostoru. Model bude mít délku 4,475 metru, což je o šest centimetrů více, než měří ix35. Zvětší se také rozvor. Nabízet se bude se dvěma benzinovými a třemi dieselovými agregáty, které nabídnou výkon od 115 do 186 koní.

Hyundai prodal od roku 2001 přibližně jeden milión terénních vozů kategorie SUV. I s novým tucsonem chce pokračovat v záměru vyrábět všechny modely pro evropský trh v Evropě. V Nošovicích automobilka v současnosti vyrábí vozy i30, kompaktní MPV ix25 a ix35, které loni tvořilo kolem 56 procent produkce závodu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hyundai ix35 2.0 CRDi

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson (2015)

Nošovická automobilka Hyundai loni vyrobila 307 450 aut, což je meziroční zvýšení o 1,3 procenta a zároveň o 2,5 procenta více, než plánovala. Auta vyváží celkem do 55 zemí, nejvíce do Německa, Ruska a Velké Británie.

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám