Hlavní obsah

Golf kombi se dočká silné naftové verze, výkon má stejný jako Octavia RS

Novinky, maž

Německý Volkswagen doteď nabízel naftovou verzi GTD (Gran Turismo Diesel) u golfu jen v karosářské verzi hatchback. Nově bude možné zvolit i praktičtější kombi. Výkon motoru je stejný jako v případě nejsilnější dieselové Octavie RS - 184 koní.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTD Variant (2015)

Článek

Golf GTD Variant, jenž se ve světové premiéře ukáže zkraje března na ženevském autosalonu, má pod kapotou stejný dvoulitrový čtyřválec jako již dva roky prodávaný sourozenec z Mladé Boleslavi. Největší výkon tak má hodnotu 184 koní (135 kW) a točivý moment vrcholí na hodnotě 380 Nm. V případě Golfu GTD činí kombinovaná spotřeba 4,4 l nafty na sto ujetých kilometrů, octavia má o 0,2 l horší normovaně naměřenou spotřebu.

Zrychlení na „stovku” zabere GTD 7,9 sekundy, Octavia RS potřebuje o 0,2 s delší čas. Nejvyšší rychlost u Golfu Variant GTD zatím automobilka neudává, dieselové RS „umí” 232 km/h.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTD Variant (2015)

Golf GTD Variant má kromě jiných nárazníků a mřížky masky chladiče tmavě tónované zadní světlomety a rozšířené prahy. Standardem jsou sedmnáctipalcové disky z lehkých slitin a chromované dvojité koncovky výfukové soustavy.

Ceny Volkswagenu Golf GTD Variant budou zveřejněny v průběhu března 2015, kdy bude model rovněž oficiálně uveden na český trh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám