Hlavní obsah

Interiér nové fabie už není tajný, nově nabídne třeba potah à la džínovina

Novinky, maž

Po dvou fotografiích exteriéru nás Škoda nyní nechá nahlédnout i do interiéru nové fabie. Mezi největší novinky patří tzv. MirrorLink, bezklíčové startování nebo panoramatická střecha.

Foto: Škoda Auto

Interiér Škody Fabia třetí generace

Článek

Novinkou je možnost mít místo plechové střechy panoramatickou. Ta se táhne přes celou délku až k zadním sedadlům, a třebaže snižuje prostor pro hlavy cestujících, jde pro některé potencionální zájemce o zajímavé rozšíření nabídky.

Uvnitř jsou mimochodem nové dekory, velmi zajímavě například vypadá potah sedaček ve stylu džínoviny (fotografie zatím není k dispozici).

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vzhled interiéru, který sdílí některé prvky s rapidem a dalšími modely Škody, se do značné míry bude odvíjet podle výbavového stupně, který si koupíte.

Například základní verze, které budou mít hodně plastový a černý vnitřek, nedostanou v přístrojovém štítu samostatný analogový ukazatel teploty a množství paliva v nádrži - stejně jako u druhé generace. Obě informace zjistíte na displeji palubního počítače, dražší verze budou mít oba „budíky”.

Bezklíčové startování, sedm lahví a Hill holder

Ze superbu a octavie převezme fabia systém Kessy pro bezklíčové otevírání dveří a startování – prvek dříve vyhrazený luxusním automobilům. Přepracovaný je také systém pro monitorování tlaku v pneumatikách – na displeji vidíte konkrétní pneumatiku, ve které se snížil tlak.

Nechybí ani tzv. Hill holder control – při rozjezdu do kopce vám na pár sekund podrží auto na místě, takže i když máte problémy s povolováním brzdy a spojky, auto necouvne. Všechny verze dostanou dočasně deaktivovatelný systém start/stop.

Foto: Škoda Auto

První škodovkou s funkc í MirrorLInk bude Fabia třetí generace.

V nové fabii se s nadsázkou nemusíte ani bát o svůj pitný režim, nový model totiž nabízí místo až pro sedm lahví: „velké petky“ umístíte do obou předních dveří, litrové a půllitrové lahve mohou naleznout místo v zadních dveřích, ve středovém panelu a ve schránce před sedadlem spolujezdce.

Mobil se bude zrcadlit

Významnou novinkou je tzv. MirrorLink. Jednoduše řečeno: to, co vidíte na displeji svého chytrého telefonu, se zobrazí i na palubním displeji. Využít to lze například pro navigaci (kterou si do fabie nelze objednat), telefonování apod. Systém bude podporovat Android, mobilní Windows, Symbian či Meego.

Standardem bude centrální zamykání. Nestane se tak jako u předchozích generací, že by hrdlo nádrže jistil postaru klíček.

Na druhé straně, ruční otevírání oken ani v této generaci nezmizí – základní verze jej mají. Za příplatek pouhých pět tisíc korun ale dostanete elektrické ovládání předních oken i zpětných zrcátek a klimatizaci.

V nabídce bude 15 barev karoserie, z toho 12 metalických.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám