Hlavní obsah

Nová fabia na dosud nejlepších špionážních fotografiích

Novinky, Martin Žemlička

Fabia třetí generace se ukáže v řádech měsíců. Čtenář Novinek Marek Pitaš nafotil v pondělí dvě kamuflovaná testovací auta na dálnici D11. Jde o prozatím nejlepší špionážní snímky.

Foto: pro Novinky.cz Marek Pitaš

Kamuflovaná Škoda Fabia třetí generace na dálnici D11

Článek

I přes výraznou kamufláž je evidentní, že zepředu bude nová fabia hranatější než dříve a převezme některé stylistické prvky z rapidu a současné octavie. Jde zejména o masku chladiče a přední světlomety.

Podle slov zaměstnanců Škody, kteří již novou fabii viděli, bude nový model více proporční. Druhou generaci trápila vizuální disharmonie úzkého a zároveň vysokého auta.

Odhadnout tvar zadních světel je z fotografií nemožné, velikost fólie maskující světla je ale záměrně naddimenzovaná, zasahovat do víka pátých dveří určitě nebudou. Zezadu vypadá zakamuflovaný prototyp záměrně jako Fiat Stilo.

Podle informací Novinek bude nová fabia podporovat tzv. Mirror Link, tj. přenesení displeje z chytrého telefonu na palubní obrazovku. Cílem je více se přiblížit mladším řidičům. Fabia je mimochodem po octavii druhým nejprodávanějším modelem mladoboleslavské automobilky.

Foto: pro Novinky.cz Marek Pitaš

Kamuflovaná Škoda Fabia třetí generace na dálnici D11

Kombi zároveň s hatchbackem

„Zahájení prodeje třetí generace fabie bude na přelomu roků 2014 a 2015,“ uvedl v dřívějším rozhovoru pro Novinky.cz Luboš Vlček, šéf tuzemského prodeje Škody. Ve světové premiéře se nový model ukáže začátkem října na pařížském autosalonu, sériová výroba se rozběhne koncem srpna po škodovácké celozávodní dovolené.

Jako již tradičně bude v nabídce karosářská verze hatchback i kombi. Prodej bude časově stejný pro obě verze; pro srovnání – u první i druhé generace fabie se nejprve uvedla verze hatchback, praktičtější kombi dorazilo až za rok.

Se sportovně laděnou verzí RS se pro třetí generaci fabie nepočítá.

Foto: pro Novinky.cz Marek Pitaš

Kamuflovaná Škoda Fabia třetí generace na dálnici D11

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám