Hlavní obsah

Levné auto pro Afriku sveze osm lidí, je menší než fabia

Novinky, maž

Mobius Motors je keňská automobilka, která začala s přípravou levného auta pro africký kontinent zhruba před čtyřmi lety. Prvním sériovým automobilem má být pseudo off-road, který uveze až osm lidí a je k mání na tamním trhu za zhruba 216 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Mobius IIVideo: Mobius Motors

 
Článek

Mobius II dává svým hranatým vzhledem vzpomenout na klasické off-roady šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Auto vyráběné v Keni je docela malé, na délku měří méně než fabia - 3883 mm, je široké 1805 mm a vysoké 1874 mm. Mobius II uveze celkem 625 kilogramů - auto je dimenzované na 2 + 6 cestujících, byť dvojice lavic není příliš široká a má pouze dvoubodové bezpečností pásy.

Foto: Mobius Motors

Mobius II - auto sveze až osm lidí, design je velmi spartánský

Výrobce neudává, zda je poháněná zadní náprava nebo všechna čtyři kola. Díky větší světlé výšce ale tento stroj zvládne jízdu po nezpevněných afrických cestách. Motor pravděpodobně dodala Toyota, jde o čtyřválec se zdvihovým objemem 1598 ccm a výkonem 86 koní při 5500 otáčkách a 128 Nm.

Foto: Mobius Motors

Mobius II s jedním z jeho tvůrců - Meetem Bensonem

Zvládne i terén, stojí 216 tisíc korun

Popisovaný, 1,2 tuny těžký automobil, jehož základem je trubkový rám a zadní listová pera, se rozjede na 120 km/h. Převodovka je manuální a má pět rychlostních stupňů. Výrobce se chlubí předním nájezdovým úhlem 41 stupňů, přejezdový má prý 38 stupňů.

Nečekejte jakoukoliv komfortní výbavu, interiér je mimořádně spartánský. Koneckonců chybí zde i boční a zadní okna. Cena auta na trhu v Keni činí  950 000 KES (Keňský šilink), což je zhruba 216 tisíc korun.

Foto: Mobius Motors

Mobius II

Reklama

Výběr článků

Načítám